Отпуштен важан свједок у истрази против Трампа

- Потпуковник Александар Виндман из Савјета за националну безбедност, отпуштен је у петак.

Свијет 08.02.2020 | 08:48
Отпуштен важан свједок у истрази против Трампа

Виндман је један од кључних свједока у истрази предсједника Доналда Трампа која је вођена у Представничком дому.

Њега је обезбеђење испратило из Бијеле куће, а његов адвокат Дејвид Пресман саопштио је да је отпуштен из одмазде због свог свједочења.

"Нема сумње, ни за једног Американца, зашто је овај човек остао без посла и зашто ова земља сада има једног мање војника који служи у Бијелој кући", саопштио је Пресман, и додао да је "потпуковник Виндман отпуштен зато што је рекао истину", преноси Ројтерс.

Како преносе амерички медији, истог дана је отпуштен и брат Александра Виндмана који је такође радио у Бијелој кући.

Виндман, који је у јулу лично слушао телефонски разговор предсједника Трампа са украјинским предсједником Володимиром Зеленским, свједочио је у новембру да је Трамп упутио недолични захтјев Зеленском. Спорни разговор био је у центру истраге против републиканског предсједника, преноси Глас Америке.

Виндман је у Одбору Преставничког дома, у коме већину имају демократе, рекао да није могао да "вјерује сопственим ушима.

"Трамп је тражио од Зеленског да покрене истраге против његовог демократског ривала Џоа Бајдена" рекао је Виндман.

Он је у истом свједоцењу рекао је да га не брине што ће трпјети посљедице зато што свједочи. "Бићу добро, зато што сам рекао истину.", казао је.

Портпарол Савета за националну безбједност одбио је да коментарише отпуштање Виндмана. Један извор Ројтерса навео је да ће потпуковник бити премјештен у Министарство одбране.

Његов посао у Бијелој кући требало је да истекне у јулу.

Министар одбране Марк Еспер изјавио је у петак да Пентагон штити све своје припаднике од одмазде.

(Тањуг) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

гуз

08.02.2020 07:59

Ако имас вецину у Сенату мозес радити ста хоцес.Надати се да кловн неце бити изабран поново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милун

08.02.2020 10:33

Није он кловн.Он је урадио за Америку што ни један од њих досад није. Треба поново да буде изабран.

Name

Ре гуз

08.02.2020 10:38

Драги комсија, знам да се надас повратку Клинтонових и наставку терора против Срба али тај филм нецес ускоро гледати.

Name

Вук

08.02.2020 11:58

Ти си мали покушај да будеш кловн, а Трамп је предсједник УСА и милијардер. Ти машташ да будеш предсједник мјесне заједнице у вукојебини гдје живиш, али и то ти је недостижно.

Name

Трамп доживотно а и касније

08.02.2020 08:17

Најбољи предсједник након Регана, други мандат ће добити глатко , нико се осим кловнова , и оних преко 80 година не усуђује супроставити ,а ови идиоти шта су мислили да ће их Трамп похвалити након лажног свједочења,а са шпијунима се зна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

08.02.2020 10:09

НЕКА СЕ НЕ БРИНЕ НИСТА. ИМА ДА МУ ДЕМОКРАТИ НАДЈУ ЈОС БОЉИ ПОСАО НЕГО СТО ЈЕ ИМАО. Са братом под руку. Мозете поцет писат књигу: "Како су вас сви изиграли" и то демократски. Тако многи пролазе када се упусте у пљаве игре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

09.02.2020 05:24

Сви ови који позитовно говоре о Трампу су у праву. Многи га неволе зато сто је он "висок"али има добре резултате, ево за јануар је запослено 225000[хилада],посла има, економија најбоља у задњ 50 година, а то је све његова заслуга и то му у Америци свако признаје воле га Американци у новемру це без проблема побједит. То је цовјек који неволи рат и ово са Иранцима сто је био проблем предлагали су му да бобардује Иран а он је питао колико це бити зртава у првом нападу рекли су око 150 одмах је рекао не, не то недолази у обзир.Њега су хтијели да срусе пар демократа на високим позицјама и они то раде од његове инаграције али нису и неце успјети. Ниста му немогу он нема ораха удзепу иако је богат.