Otpušten važan svjedok u istrazi protiv Trampa

- Potpukovnik Aleksandar Vindman iz Savjeta za nacionalnu bezbednost, otpušten je u petak.

Svijet 08.02.2020 | 08:48
Otpušten važan svjedok u istrazi protiv Trampa

Vindman je jedan od ključnih svjedoka u istrazi predsjednika Donalda Trampa koja je vođena u Predstavničkom domu.

Njega je obezbeđenje ispratilo iz Bijele kuće, a njegov advokat Dejvid Presman saopštio je da je otpušten iz odmazde zbog svog svjedočenja.

"Nema sumnje, ni za jednog Amerikanca, zašto je ovaj čovek ostao bez posla i zašto ova zemlja sada ima jednog manje vojnika koji služi u Bijeloj kući", saopštio je Presman, i dodao da je "potpukovnik Vindman otpušten zato što je rekao istinu", prenosi Rojters.

Kako prenose američki mediji, istog dana je otpušten i brat Aleksandra Vindmana koji je takođe radio u Bijeloj kući.

Vindman, koji je u julu lično slušao telefonski razgovor predsjednika Trampa sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, svjedočio je u novembru da je Tramp uputio nedolični zahtjev Zelenskom. Sporni razgovor bio je u centru istrage protiv republikanskog predsjednika, prenosi Glas Amerike.

Vindman je u Odboru Prestavničkog doma, u kome većinu imaju demokrate, rekao da nije mogao da "vjeruje sopstvenim ušima.

"Tramp je tražio od Zelenskog da pokrene istrage protiv njegovog demokratskog rivala Džoa Bajdena" rekao je Vindman.

On je u istom svjedocenju rekao je da ga ne brine što će trpjeti posljedice zato što svjedoči. "Biću dobro, zato što sam rekao istinu.", kazao je.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbjednost odbio je da komentariše otpuštanje Vindmana. Jedan izvor Rojtersa naveo je da će potpukovnik biti premješten u Ministarstvo odbrane.

Njegov posao u Bijeloj kući trebalo je da istekne u julu.

Ministar odbrane Mark Esper izjavio je u petak da Pentagon štiti sve svoje pripadnike od odmazde.

(Tanjug) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

guz

08.02.2020 07:59

Ako imas vecinu u Senatu mozes raditi sta hoces.Nadati se da klovn nece biti izabran ponovo.

ODGOVORITE
Name

Milun

08.02.2020 10:33

Nije on klovn.On je uradio za Ameriku što ni jedan od njih dosad nije. Treba ponovo da bude izabran.

Name

Re guz

08.02.2020 10:38

Dragi komsija, znam da se nadas povratku Klintonovih i nastavku terora protiv Srba ali taj film neces uskoro gledati.

Name

Vuk

08.02.2020 11:58

Ti si mali pokušaj da budeš klovn, a Tramp je predsjednik USA i milijarder. Ti maštaš da budeš predsjednik mjesne zajednice u vukojebini gdje živiš, ali i to ti je nedostižno.

Name

Tramp doživotno a i kasnije

08.02.2020 08:17

Najbolji predsjednik nakon Regana, drugi mandat će dobiti glatko , niko se osim klovnova , i onih preko 80 godina ne usuđuje suprostaviti ,a ovi idioti šta su mislili da će ih Tramp pohvaliti nakon lažnog svjedočenja,a sa špijunima se zna

ODGOVORITE
Name

Ma

08.02.2020 10:09

NEKA SE NE BRINE NISTA. IMA DA MU DEMOKRATI NADJU JOS BOLJI POSAO NEGO STO JE IMAO. Sa bratom pod ruku. Mozete pocet pisat knjigu: "Kako su vas svi izigrali" i to demokratski. Tako mnogi prolaze kada se upuste u pljave igre.

ODGOVORITE
Name

Mirko

09.02.2020 05:24

Svi ovi koji pozitovno govore o Trampu su u pravu. Mnogi ga nevole zato sto je on "visok"ali ima dobre rezultate, evo za januar je zaposleno 225000[hilada],posla ima, ekonomija najbolja u zadnj 50 godina, a to je sve njegova zasluga i to mu u Americi svako priznaje vole ga Amerikanci u novemru ce bez problema pobjedit. To je covjek koji nevoli rat i ovo sa Irancima sto je bio problem predlagali su mu da bobarduje Iran a on je pitao koliko ce biti zrtava u prvom napadu rekli su oko 150 odmah je rekao ne, ne to nedolazi u obzir.Njega su htijeli da sruse par demokrata na visokim pozicjama i oni to rade od njegove inagracije ali nisu i nece uspjeti. Nista mu nemogu on nema oraha udzepu iako je bogat.