Кријумчарио корњаче па "зарадио" драконску новчану казну!

Вилијам Ганџеми из Њу Џерсија признао је кривицу и изјавио је да је био члан криминалне групе из САД-а која је кријумчарила тропрсте и барске корњаче. Тако је "зарадио" и драконску новчану казну...

Занимљивости 07.02.2020 | 18:37
Кријумчарио корњаче па "зарадио" драконску новчану казну!

Реч је о врстама корањача које насељавају овај део Северне Америке.

Вилијам је прокријумчарио око 1.000 корњача из Оклахоме те их покушао да прода у Кини. Рептили се широм света продају по цени од 1.000 долара по јединки. Сада се окривљени Ганџеми се суочио са казном од 350.000 долара.!

Потражња корњача у Кини је велика, а купци плаћају и до невероватних 1.000 долара по једној корањчи. Купују их јер верују да црвене и златне шаре на њиховим оклопима доносе срећу. У кинеској традиционалној медицини влада уверење да месо корњача појачава либидо и помаже организму да се избори са болестима.

Ганџеми је у периоду од 1. маја 2017. до 31. маја 2018. године ловио корњаче широм Оклахоме, а потом их курирском службом превозио до своје куће у Њу Џерсију.

"Нисам очекивао да ћемо некога кривично гонити због кријумчарења корњача. Сазнао сам да је злочин распрострањен широм света и утиче на популацију животиња у Оклахоми " каже државни тужилац Трент Шорс.

Хватање корњача и транспорт ван њиховог станишта кажњиви су у Оклахоми. Злочин има негативан утицај на укупну популацију рептила. Америчке оклопне корњаче постају полно зреле са 10 година живота. Женке полажу јаја једном или два пута годишње, али се младунци суочавају са великом смртношћу

Ганџеми је осуђен на две године условне казне затвора и принуђен је да плати 250.000 долара одштете Одељењу за заштиту животињског света. Такође, има обавезу да уплати и 100.000 долара Америчкој служби за рибе и дивље животиње.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар