Соколац без струје, 27 трафостаница без напона

- На подручју општине Соколац тренутно је без напона 27 трафостаница, а екипе на терену покушавају да отклоне кварове на удаљеним подручјима гдје су локални путеви очишћени, рекао је Срни управник електродистрибутивне Радне јединице Соколац Блаженко Булајић.

Република Српска 07.02.2020 | 10:06
Соколац без струје, 27 трафостаница без напона

Он је нагласио да су соколачким монтерима у помоћ пристигли и колеге из Источног Новог Сарајева и Трнова, те да су им на располагању опрема и возила ауто-парка "Електродистрибуције" са Пала у чијем саставу дјелује соколачка Радна јединица.

Булајић је навео да је тренутно без напона 10 трафостаница на далеководу Каљина, по пет на далеководима УНИС и Соколовићи, по три на далеководима Ауто-база и Жљебови, те једна трафостаница на далеководу Ново Село.

Према његовим ријечима, од мјештана рубних села очекују се информације о проходности прилазних путева, како би мјешовите екипе соколачке електродистрибуције и њихове колеге лакше долазиле до мјеста квара.

У ноћи између сриједе и четвртка, 5. и 6. фебруара, због јаких удара вјетра и снијега велики број потрошача на подручју општине Соколац остао је без струје, а јуче и данас екипе монтера постепено отклањају кварове на терену.

(Срна) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПМ72

07.02.2020 10:16

На планети нема лошије енергетске мреже од ове на подручју РС.Чим је каква олуја или невријеме,искључе трафостанице или им падну каблови.Кад сте чули да је нестало струје у напр.Влашићу или Копаонику а падне више сњега него на Сокоцу.

ОДГОВОРИТЕ