Sokolac bez struje, 27 trafostanica bez napona

- Na području opštine Sokolac trenutno je bez napona 27 trafostanica, a ekipe na terenu pokušavaju da otklone kvarove na udaljenim područjima gdje su lokalni putevi očišćeni, rekao je Srni upravnik elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac Blaženko Bulajić.

Republika Srpska 07.02.2020 | 10:06
Sokolac bez struje, 27 trafostanica bez napona

On je naglasio da su sokolačkim monterima u pomoć pristigli i kolege iz Istočnog Novog Sarajeva i Trnova, te da su im na raspolaganju oprema i vozila auto-parka "Elektrodistribucije" sa Pala u čijem sastavu djeluje sokolačka Radna jedinica.

Bulajić je naveo da je trenutno bez napona 10 trafostanica na dalekovodu Кaljina, po pet na dalekovodima UNIS i Sokolovići, po tri na dalekovodima Auto-baza i Žljebovi, te jedna trafostanica na dalekovodu Novo Selo.

Prema njegovim riječima, od mještana rubnih sela očekuju se informacije o prohodnosti prilaznih puteva, kako bi mješovite ekipe sokolačke elektrodistribucije i njihove kolege lakše dolazile do mjesta kvara.

U noći između srijede i četvrtka, 5. i 6. februara, zbog jakih udara vjetra i snijega veliki broj potrošača na području opštine Sokolac ostao je bez struje, a juče i danas ekipe montera postepeno otklanjaju kvarove na terenu.

(Srna) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

PM72

07.02.2020 10:16

Na planeti nema lošije energetske mreže od ove na području RS.Čim je kakva oluja ili nevrijeme,isključe trafostanice ili im padnu kablovi.Kad ste čuli da je nestalo struje u napr.Vlašiću ili Kopaoniku a padne više snjega nego na Sokocu.

ODGOVORITE