Језиве слике: Власт у Добоју срушила спортску дворану

Зашто је спортска сала Средњошколског центра чијом је реконструкцијом, доградњом и изградњом, која је почела крајем новембра, Добој требало да добије дворану капацитета више од 2.000 сједећих мјеста, ипак срушена до темеља питање је на које одговор траже не само опозициони одборници у Скупштини града, него и бројне Добојлије које су се том темом позабавиле на друштвеним мрежама.

Република Српска 07.02.2020 | 09:24
Језиве слике: Власт у Добоју срушила спортску дворану

Како наводи Добојски инфо, одговор на то питање покушали су добити од градског архитекте Радислава Мишића, али се на упорне позиве он није јављао, док је први човјек града поручио да се све ради према предвиђеном пројекту.

"Извођач ради по пројекту, не може нешто импровизовати. Свакако, надзор је тај који контролише. Оно у шта сам сигуран јесте да ће сви грађани Добоја бити поносни када се заврши. Надзор прати рад, сигуран сам да иде својом динамиком и да ће бити завршена у предвиђеном уговореном року, а то је 18 мјесеци", изјавио је том порталу Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Градски архитекта је раније, како подсјећа портал, изјавио да је пројектном документацијом предвиђено да се максимално искористи постојећа сала Средњошколског центра, која је имала 600 сједећих мјеста, а тако је, каже Слободан Васиљевић, одборник ПДП-а, писало и у одлуци која је својевремено била на дневном реду локалне скупштине.

"Онако у материјалу како је нама одборницима било достављено и на основу којег смо ми доносили одлуку гласило је реконструкција и доградња постојеће дворане. Међутим, шта имамо сада? Имамо једну празну пољану, додуше на њој постоји некакав материјал од рушења. За то су утрошена средства", каже Васиљевић.

Одборник СП Ведран Глигорић подсјетио је да је сала у којој је за око 3.500 средњошколаца извођена настава физичког васпитања у потпуности реконструисана након поплаве, а сада су, каже, паре потрошене на њено рушење.

"То сад све заједно, када отприлике лаички саберемо, око 1,5 милиона КМ можемо бацити низ Босну. И оно што је јако интересантно јесте да нигдје нема прихода од продаје метала, жељеза, од онога што је остало, јер се то свакако може искористити. То се нигдје не наводи као неки приход, него су све расходи", наводи Глигорић у изјави Независним новинама.

Према незваничним информацијама, пројекат којим је била предвиђена реконструкција, доградња и изградња спортске дворане укупне вриједности око осам милиона КМ претрпио је ревизију, због чега је и дошло до рушења комплетног објекта сале Средњошколског центра, а ревизију је наводно обавио један пројектни биро из Добоја.

Осим средњошколаца, срушену салу су, између осталих, користили и првотимци РК Слога, који ће док не добију нову дворану тренирати и играти утакмице у сали Основне школе "Радоје Домановић" у Осјечанима.

Подсјетимо да је у Добоју након општих избора када је Обрен Петровић након добијеног мандата СДС-а у Парламенту БиХ прешао у СНСД, након чега је дошло до масовног преласка из добојског СДС-а у СНСД.

(БН)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Логично

07.02.2020 08:54

Па није исто 20% на 5 милиона и на 10 милиона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕЕ

07.02.2020 12:14

ГРАДСКИ АРХИТЕТКА ...???

Name

Рале

07.02.2020 12:29

То је странацки подобан архитекта из добоја.

Name

Ре

07.02.2020 12:49

Има се може се...народ музеш вода носиш...2+2~-5

Name

Каљаво позориште

07.02.2020 13:06

Ово су само вјезбали и пробавали како це то изгледати кад поцну да граде. И треба срусити ако фали зељеза у арматури боље је сад порусити намјерно него да се сруси за пет година на пуне трибине!

Name

Огор

07.02.2020 09:07

Добој је град за који се може направити дуга листа промашаја, али рушење школске дворане је промашај вијека. Преко 2000 ученика СШЦ остало је без наставе физичког вас питања, доведени је у питање рад свих школа у СШЦ, ово је случај који морају испитати инспекцијски и истражни органи. Добој има толико простора да се изгради нова дворана, а за 8 мили она се може направити већа и функционалника дворана и да ова остане, што би за град и спортске органицаије и школе много значило. Овај град у посљедњих 45 година није изградио ни један спортски објекта а руђимо и оно мало што имамо, питам се који је слиједећи, кажу добро обавијештени, стадион Жеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

07.02.2020 09:20

Нова милионска крађа у Добоју

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требавац

07.02.2020 09:28

Још један доказ да у Добоју полиција и тужилаштво спавају!Криминал се одвија јавно и транспарентно пред очима грађана и свих контролних органа!Доказа на претек али то никога више не занима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вито

07.02.2020 09:41

Важно је да архитекта прима плату, а што је није зарадио, није ни важно, не зарађују је ни додик ни остали чланови секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вито

07.02.2020 09:43

Бахати човјече, срам те било, научили сте само отимати од народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има лијека

07.02.2020 09:53

Овог одметнутог и разблуднога сина Јеринића његова матера црква треба да призове себи, закалуђери и пошаље негдје далеко од људи, у какву ледену келију да гријехе своје окајава. Они га одшколоваше, васпиташе и неопрезно међу људе пустише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р

07.02.2020 11:09

Овако че стање у добоју бити кок год је ова неспособна и продана и издајницка власт градјани добоја ако имају и трунке образа требају нарјерати овог обрена за сва времена и треба га стрпати на дуготрајну робију такав примитивац и папак се једном радја

Name

пр

07.02.2020 10:27

још једно Обреново и Јеринићево лоповско ремек дјело!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срацунате

07.02.2020 10:44

Пљацкаске муљазе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Можда глупо питање?!

07.02.2020 11:26

Гдје ће цца. 1.500-2000 људи паркирати возила када дође у нову дворану да гледа утакмицу или неки догађај? Па у цијелом насељу од неких 1.500-2.000 станова нема 500 паркинг мјеста?!? Само ТРПАЈ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

07.02.2020 11:33

Засто је срусена дворана? Зато да се нова направи и у троскиве уграде Обрен и распоп Јериниц. То су особе без морала, а и они сто их подрзавају су исте фукаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

07.02.2020 11:33

Поцело ново обреновање на добојски нацин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

07.02.2020 13:15

Можда је човјек затрпан испод рушевина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саветник

07.02.2020 23:01

Ово је само једна у низу криминалних радњи које се у Добоју догадјају годинама, на оциглед свих градјана а на залост и дрзавних органа који апсолутно не реагују тј, не раде свој посао. Сада је прилика да се оно мало опозиционих странака јави, да покусају да ангазујују, тј пробуде градјанство, изведу на улицу, пред градску управу, пред тузиластво, ,полицију, цркву, јер и то су светиње које је неко некада направио за генерације које долазе , а не за ове мајмунолике који русе, а они нам се ругају својим незнањем свакодневно преко скарадне , јадне телевизије Добој како су тобозе они некакви струцњаци који онезбедјују инвестиције у град који је све друго само није град. Али сада имају у Руданци некакво.игралисте.па се селе тамо јер им је и близе селу где инаце зиве, а цујемо да це и Центар за културу да изместе привремено док се врси реновирање(цитај русење) тог здања, па онда це да русе Градску управу и да праве нове канцеларије за своје гузице, дакле нема краја лоповлуку, али све ово би требало да писе и да ради на терену најаца опозициона странка у РС у, или коалиција странака, али они су јалови у Добоју. Без писања, само на улицу да побегну мисеви као и када их није било данима за време поплаве у Добоју за ста су они одговорни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

08.02.2020 07:23

Добој се налази на првом мјесту по броју лудака окупљених на једној гомили. Бар у нецему прваци,назалост.Цији ли је скромни мозак досао на овако узасну идеју. Страсно,залосно,застрасујуце је срусити реновирану,средјену и пријеко потребну сколску салу. А колико сутра це ти плитки умови тразити гласове за нову кандидатуру,па гласјамо да нам поцну русити и куце у којим зивимо. Фуј за све који су смислил ову гадост. Никад им доста пара.

Name

Милан

08.02.2020 08:41

Сад је на реду рушење болнице. Срушиће стару ,па онда иде можда изградња нове. То као у аудицији ,руше објекте јер праве старије. Такав је план, сто би рекла власт.