Jezive slike: Vlast u Doboju srušila sportsku dvoranu

Zašto je sportska sala Srednjoškolskog centra čijom je rekonstrukcijom, dogradnjom i izgradnjom, koja je počela krajem novembra, Doboj trebalo da dobije dvoranu kapaciteta više od 2.000 sjedećih mjesta, ipak srušena do temelja pitanje je na koje odgovor traže ne samo opozicioni odbornici u Skupštini grada, nego i brojne Dobojlije koje su se tom temom pozabavile na društvenim mrežama.

Republika Srpska 07.02.2020 | 09:24
Jezive slike: Vlast u Doboju srušila sportsku dvoranu

Kako navodi Dobojski info, odgovor na to pitanje pokušali su dobiti od gradskog arhitekte Radislava Mišića, ali se na uporne pozive on nije javljao, dok je prvi čovjek grada poručio da se sve radi prema predviđenom projektu.

"Izvođač radi po projektu, ne može nešto improvizovati. Svakako, nadzor je taj koji kontroliše. Ono u šta sam siguran jeste da će svi građani Doboja biti ponosni kada se završi. Nadzor prati rad, siguran sam da ide svojom dinamikom i da će biti završena u predviđenom ugovorenom roku, a to je 18 mjeseci", izjavio je tom portalu Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Gradski arhitekta je ranije, kako podsjeća portal, izjavio da je projektnom dokumentacijom predviđeno da se maksimalno iskoristi postojeća sala Srednjoškolskog centra, koja je imala 600 sjedećih mjesta, a tako je, kaže Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a, pisalo i u odluci koja je svojevremeno bila na dnevnom redu lokalne skupštine.

"Onako u materijalu kako je nama odbornicima bilo dostavljeno i na osnovu kojeg smo mi donosili odluku glasilo je rekonstrukcija i dogradnja postojeće dvorane. Međutim, šta imamo sada? Imamo jednu praznu poljanu, doduše na njoj postoji nekakav materijal od rušenja. Za to su utrošena sredstva", kaže Vasiljević.

Odbornik SP Vedran Gligorić podsjetio je da je sala u kojoj je za oko 3.500 srednjoškolaca izvođena nastava fizičkog vaspitanja u potpunosti rekonstruisana nakon poplave, a sada su, kaže, pare potrošene na njeno rušenje.

"To sad sve zajedno, kada otprilike laički saberemo, oko 1,5 miliona KM možemo baciti niz Bosnu. I ono što je jako interesantno jeste da nigdje nema prihoda od prodaje metala, željeza, od onoga što je ostalo, jer se to svakako može iskoristiti. To se nigdje ne navodi kao neki prihod, nego su sve rashodi", navodi Gligorić u izjavi Nezavisnim novinama.

Prema nezvaničnim informacijama, projekat kojim je bila predviđena rekonstrukcija, dogradnja i izgradnja sportske dvorane ukupne vrijednosti oko osam miliona KM pretrpio je reviziju, zbog čega je i došlo do rušenja kompletnog objekta sale Srednjoškolskog centra, a reviziju je navodno obavio jedan projektni biro iz Doboja.

Osim srednjoškolaca, srušenu salu su, između ostalih, koristili i prvotimci RK Sloga, koji će dok ne dobiju novu dvoranu trenirati i igrati utakmice u sali Osnovne škole "Radoje Domanović" u Osječanima.

Podsjetimo da je u Doboju nakon opštih izbora kada je Obren Petrović nakon dobijenog mandata SDS-a u Parlamentu BiH prešao u SNSD, nakon čega je došlo do masovnog prelaska iz dobojskog SDS-a u SNSD.

(BN)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Logično

07.02.2020 08:54

Pa nije isto 20% na 5 miliona i na 10 miliona.

ODGOVORITE
Name

REE

07.02.2020 12:14

GRADSKI ARHITETKA ...???

Name

Rale

07.02.2020 12:29

To je stranacki podoban arhitekta iz doboja.

Name

Re

07.02.2020 12:49

Ima se može se...narod muzeš voda nosiš...2+2~-5

Name

Kaljavo pozorište

07.02.2020 13:06

Ovo su samo vjezbali i probavali kako ce to izgledati kad pocnu da grade. I treba srusiti ako fali zeljeza u armaturi bolje je sad porusiti namjerno nego da se srusi za pet godina na pune tribine!

Name

Ogor

07.02.2020 09:07

Doboj je grad za koji se može napraviti duga lista promašaja, ali rušenje školske dvorane je promašaj vijeka. Preko 2000 učenika SŠC ostalo je bez nastave fizičkog vas pitanja, dovedeni je u pitanje rad svih škola u SŠC, ovo je slučaj koji moraju ispitati inspekcijski i istražni organi. Doboj ima toliko prostora da se izgradi nova dvorana, a za 8 mili ona se može napraviti veća i funkcionalnika dvorana i da ova ostane, što bi za grad i sportske organicaije i škole mnogo značilo. Ovaj grad u posljednjih 45 godina nije izgradio ni jedan sportski objekta a ruđimo i ono malo što imamo, pitam se koji je slijedeći, kažu dobro obaviješteni, stadion Želje.

ODGOVORITE
Name

Doboj

07.02.2020 09:20

Nova milionska krađa u Doboju

ODGOVORITE
Name

Trebavac

07.02.2020 09:28

Još jedan dokaz da u Doboju policija i tužilaštvo spavaju!Kriminal se odvija javno i transparentno pred očima građana i svih kontrolnih organa!Dokaza na pretek ali to nikoga više ne zanima!

ODGOVORITE
Name

Vito

07.02.2020 09:41

Važno je da arhitekta prima platu, a što je nije zaradio, nije ni važno, ne zarađuju je ni dodik ni ostali članovi sekte.

ODGOVORITE
Name

Vito

07.02.2020 09:43

Bahati čovječe, sram te bilo, naučili ste samo otimati od naroda.

ODGOVORITE
Name

Ima lijeka

07.02.2020 09:53

Ovog odmetnutog i razbludnoga sina Jerinića njegova matera crkva treba da prizove sebi, zakaluđeri i pošalje negdje daleko od ljudi, u kakvu ledenu keliju da grijehe svoje okajava. Oni ga odškolovaše, vaspitaše i neoprezno među ljude pustiše.

ODGOVORITE
Name

R

07.02.2020 11:09

Ovako če stanje u doboju biti kok god je ova nesposobna i prodana i izdajnicka vlast gradjani doboja ako imaju i trunke obraza trebaju narjerati ovog obrena za sva vremena i treba ga strpati na dugotrajnu robiju takav primitivac i papak se jednom radja

Name

pr

07.02.2020 10:27

još jedno Obrenovo i Jerinićevo lopovsko remek djelo!

ODGOVORITE
Name

Sracunate

07.02.2020 10:44

Pljackaske muljaze....

ODGOVORITE
Name

Možda glupo pitanje?!

07.02.2020 11:26

Gdje će cca. 1.500-2000 ljudi parkirati vozila kada dođe u novu dvoranu da gleda utakmicu ili neki događaj? Pa u cijelom naselju od nekih 1.500-2.000 stanova nema 500 parking mjesta?!? Samo TRPAJ!

ODGOVORITE
Name

Xx

07.02.2020 11:33

Zasto je srusena dvorana? Zato da se nova napravi i u troskive ugrade Obren i raspop Jerinic. To su osobe bez morala, a i oni sto ih podrzavaju su iste fukare.

ODGOVORITE
Name

senberac

07.02.2020 11:33

Pocelo novo obrenovanje na dobojski nacin

ODGOVORITE
Name

Jovo

07.02.2020 13:15

Možda je čovjek zatrpan ispod ruševina.

ODGOVORITE
Name

Savetnik

07.02.2020 23:01

Ovo je samo jedna u nizu kriminalnih radnji koje se u Doboju dogadjaju godinama, na ocigled svih gradjana a na zalost i drzavnih organa koji apsolutno ne reaguju tj, ne rade svoj posao. Sada je prilika da se ono malo opozicionih stranaka javi, da pokusaju da angazujuju, tj probude gradjanstvo, izvedu na ulicu, pred gradsku upravu, pred tuzilastvo, ,policiju, crkvu, jer i to su svetinje koje je neko nekada napravio za generacije koje dolaze , a ne za ove majmunolike koji ruse, a oni nam se rugaju svojim neznanjem svakodnevno preko skaradne , jadne televizije Doboj kako su toboze oni nekakvi strucnjaci koji onezbedjuju investicije u grad koji je sve drugo samo nije grad. Ali sada imaju u Rudanci nekakvo.igraliste.pa se sele tamo jer im je i blize selu gde inace zive, a cujemo da ce i Centar za kulturu da izmeste privremeno dok se vrsi renoviranje(citaj rusenje) tog zdanja, pa onda ce da ruse Gradsku upravu i da prave nove kancelarije za svoje guzice, dakle nema kraja lopovluku, ali sve ovo bi trebalo da pise i da radi na terenu najaca opoziciona stranka u RS u, ili koalicija stranaka, ali oni su jalovi u Doboju. Bez pisanja, samo na ulicu da pobegnu misevi kao i kada ih nije bilo danima za vreme poplave u Doboju za sta su oni odgovorni.

ODGOVORITE
Name

Goran

08.02.2020 07:23

Doboj se nalazi na prvom mjestu po broju ludaka okupljenih na jednoj gomili. Bar u necemu prvaci,nazalost.Ciji li je skromni mozak dosao na ovako uzasnu ideju. Strasno,zalosno,zastrasujuce je srusiti renoviranu,sredjenu i prijeko potrebnu skolsku salu. A koliko sutra ce ti plitki umovi traziti glasove za novu kandidaturu,pa glasjamo da nam pocnu rusiti i kuce u kojim zivimo. Fuj za sve koji su smislil ovu gadost. Nikad im dosta para.

Name

Milan

08.02.2020 08:41

Sad je na redu rušenje bolnice. Srušiće staru ,pa onda ide možda izgradnja nove. To kao u audiciji ,ruše objekte jer prave starije. Takav je plan, sto bi rekla vlast.