Шта је Мектић видио у Суду БиХ па се крстио?

"Немојте ми замјерити, али да се прекрстим, у име Оца, Сина и Светог духа, амин. Што сам ја данас видио овдје у Суду БиХ и од овог тужиоца, то је невјероватно. Имам унука од осам година, кад сам му рекао шта је у питању, он је рекао -сад ми је јасно, нема никаквих проблема', казао је бивши министар безбједности Драган Мектић новинарима након што је изашао из Суда БиХ.

Босна и Херцеговина 06.02.2020 | 14:44
Шта је Мектић видио у Суду БиХ па се крстио?

Мектић је даље навео да тужитељица не зна да су буџетска средства само она средства која су утврђена Законом о буџету и Законом о извршењу буџета који доноси Парламентарна скупштина БиХ и нема више буџетских средстава.

"И, да би извалила још већу глупост, да би се раскринкала до краја, каже то је уплаћено на трезор. Какав трезор? Како сад неко може доћи и уплатити новац на трезор? Ма, не може", казао је Мектић новинарима испред Суда БиХ.

У Суду Босне и Херцеговине данас је одржано рочиште о одређивању мјера забране за бившег министра сигурности БиХ Драгана Мектића којег Тужилаштво БиХ терети за злоупотребу положаја и овлаштења.

Поред Мектића, оптужницом су обухваћени и Мектићев тадашњи шеф кабинета Игор Голијанин, помоћник министра у Министарству безбједности БиХ Самир Агић и Един Гараплија у својству одговорне особе и власника Института за заштиту од пожара и експлозија (ИНЗА) Сарајево. 

Мектић је објаснио да се у питању донатроска средства кроз ИПА фонд ЕУ.

Према наводима оптужнице, наведене особе су злоупорабом положаја и овлаштења починиле кривично дјело високе корупције која штети међународном угледу Босне и Херцеговине, а документована су различита вршења злоупотребе положаја или овлаштења највиших државних функционера и службеника у Министарству безбједности БиХ приликом реализовања међудржавног Пројекта прекограничне сарадње у области ватрогаства, а који је финансиран од Делегације Европске уније у БиХ, вриједност пројекта износила је 198.454,51 евра.

Сенка Ножица, адвокатица Драгана Мектића казала је да ријеч о „монтираној оптужници и политички мотивираној јер је Мектић док је био министар критиковао рад Тужилаштва БиХ и правосуђе".

(БН/Агенције) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Рекета Купиц-Вуцковац-Мариц

06.02.2020 14:32

Власт полако идеолоски "проклизава" и показује латцх-уп ефекат јавно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

06.02.2020 15:02

какво црно тузиластво бих тије рупа без дна тамо сједе судије бивсе фризерке тамо сједи олос само стоје подобан партији из које долазе треба дасе стиде фотеље у којој сједе тотреба све растерат и у затвор стрпат

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

06.02.2020 15:11

Родјо цувај се сад су сви лопови на једном мјесту без опзиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

06.02.2020 16:01

МЕКТИЦУ СВЕ МОНТИРАНО РАЗБУЦАЈ ИХ МЕКТИЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

06.02.2020 16:24

Мектиц је критиковао и власт и тужилаштво и сада хоће да му напакују неко кривично дјело. Срамно, Мектић је најпостенији политичар у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

06.02.2020 16:58

Господин Мектиц је КРАЉ.Нико му није ни до колена.

Name

Вук

06.02.2020 18:21

Мектићу имаш прилику да на суду докаже своје поштење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно!

06.02.2020 19:43

Брука до бруке у правосудним институцијама. Незнање, нецаст, неспособност,неодговорност, политиканство, а ниста сто треба да је....

ОДГОВОРИТЕ