Šta je Mektić vidio u Sudu BiH pa se krstio?

"Nemojte mi zamjeriti, ali da se prekrstim, u ime Oca, Sina i Svetog duha, amin. Što sam ja danas vidio ovdje u Sudu BiH i od ovog tužioca, to je nevjerovatno. Imam unuka od osam godina, kad sam mu rekao šta je u pitanju, on je rekao -sad mi je jasno, nema nikakvih problema', kazao je bivši ministar bezbjednosti Dragan Mektić novinarima nakon što je izašao iz Suda BiH.

Bosna i Hercegovina 06.02.2020 | 14:44
Šta je Mektić vidio u Sudu BiH pa se krstio?

Mektić je dalje naveo da tužiteljica ne zna da su budžetska sredstva samo ona sredstva koja su utvrđena Zakonom o budžetu i Zakonom o izvršenju budžeta koji donosi Parlamentarna skupština BiH i nema više budžetskih sredstava.

"I, da bi izvalila još veću glupost, da bi se raskrinkala do kraja, kaže to je uplaćeno na trezor. Kakav trezor? Kako sad neko može doći i uplatiti novac na trezor? Ma, ne može", kazao je Mektić novinarima ispred Suda BiH.

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je održano ročište o određivanju mjera zabrane za bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića kojeg Tužilaštvo BiH tereti za zloupotrebu položaja i ovlaštenja.

Pored Mektića, optužnicom su obuhvaćeni i Mektićev tadašnji šef kabineta Igor Golijanin, pomoćnik ministra u Ministarstvu bezbjednosti BiH Samir Agić i Edin Garaplija u svojstvu odgovorne osobe i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija (INZA) Sarajevo. 

Mektić je objasnio da se u pitanju donatroska sredstva kroz IPA fond EU.

Prema navodima optužnice, navedene osobe su zlouporabom položaja i ovlaštenja počinile krivično djelo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine, a dokumentovana su različita vršenja zloupotrebe položaja ili ovlaštenja najviših državnih funkcionera i službenika u Ministarstvu bezbjednosti BiH prilikom realizovanja međudržavnog Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva, a koji je finansiran od Delegacije Evropske unije u BiH, vrijednost projekta iznosila je 198.454,51 evra.

Senka Nožica, advokatica Dragana Mektića kazala je da riječ o „montiranoj optužnici i politički motiviranoj jer je Mektić dok je bio ministar kritikovao rad Tužilaštva BiH i pravosuđe".

(BN/Agencije) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Reketa Kupic-Vuckovac-Maric

06.02.2020 14:32

Vlast polako ideoloski "proklizava" i pokazuje latch-up efekat javno.

ODGOVORITE
Name

senberac

06.02.2020 15:02

kakvo crno tuzilastvo bih tije rupa bez dna tamo sjede sudije bivse frizerke tamo sjedi olos samo stoje podoban partiji iz koje dolaze treba dase stide fotelje u kojoj sjede totreba sve rasterat i u zatvor strpat

ODGOVORITE
Name

borac

06.02.2020 15:11

Rodjo cuvaj se sad su svi lopovi na jednom mjestu bez opzicije.

ODGOVORITE
Name

BL

06.02.2020 16:01

MEKTICU SVE MONTIRANO RAZBUCAJ IH MEKTICU

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

06.02.2020 16:24

Mektic je kritikovao i vlast i tužilaštvo i sada hoće da mu napakuju neko krivično djelo. Sramno, Mektić je najposteniji političar u BiH.

ODGOVORITE
Name

MM

06.02.2020 16:58

Gospodin Mektic je KRALJ.Niko mu nije ni do kolena.

Name

Vuk

06.02.2020 18:21

Mektiću imaš priliku da na sudu dokaže svoje poštenje.

ODGOVORITE
Name

Strasno!

06.02.2020 19:43

Bruka do bruke u pravosudnim institucijama. Neznanje, necast, nesposobnost,neodgovornost, politikanstvo, a nista sto treba da je....

ODGOVORITE