Влада промијенила статут фирме због путних трошкова

– Влада Републике Српске промјенила је статут предузећа “Аутопутеви Републике Српске” како би члановима Надзорног одбора поред пристојних накнада које добијају за свој рад, били покривени и путни трошкови, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 06.02.2020 | 14:24
Влада промијенила статут фирме због путних трошкова

 -Одлуку о висини накнаде донијеће управа предузећа а у складу са актима Владе РС”, наводи се у измјењеном статуту.

Ово ће, како наводи Цапитал, бити идеална прилика Душану Топићу, директору предузећа да се одужи надзорном одбору који му је прошле године одобрио набавку возила вриједног скоро 70.000 марака.

Такође, исти тај Надзорни одбор му је у јесен прошле године додијелио мандат на четири године.

Иначе, рад одбора није нимало јефтин. Према посљедњем доступном финансијском извјештају из 2017. године, њима је на основу бруто накнада исплаћено 62.681 КМ.

Подсјећа се да је Влада РС крајем 2018. године именовала нови НО у “Аутопутевима Републике Српске”.

Тада су смијењене Дијана Стојић и Добрила Богојевић, а умјесто њих су именовани Младен Драгосав и Младен Бранковић, док је Томислав Прпош успио сачувати своју фотељу.

Драгосав, иначе одборник СП-а у Скупштини општине Србац је тада био осумњичен за злоупотребу службеног положаја, што му није била препрека да буде именован у Надзорни одбор.

Када је ријеч о статуту, измјене су извршене и по питању овлаштења директора предузећа који сада може без претходне одлуке НО да закључује судске нагодбе и поравнања чија укупна вриједност не прелази 10.000 марака.

Измјенама статута, Одбор за ревизију је добио обавезу и одговорност да размотри документе који се односе на финансијско извјештавање и пословање предузећа, са аспекта усклађености са законима и међународним прописима.

(БН/Цапитал)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

БАЊА ЛУКА

06.02.2020 13:56

СВЕ САМИ ЛОПОВ ДО ЛОПОВА А О СТРУЧНОСТИ СМЈЕШНО ПРИЧАТИ СВЕ ШЉАМ ДО ШЉАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

06.02.2020 14:05

Одан Слоби и Баји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра Батриц

06.02.2020 14:34

Виде, виде, правно-техницке корекције?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

06.02.2020 18:28

ЈЕЛ ИОВАЈ СНСД НИСТА МЕ НЕЦУДИ ВЕЛИКИ ЕКСПЕРТ

ОДГОВОРИТЕ