Vlada promijenila statut firme zbog putnih troškova

– Vlada Republike Srpske promjenila je statut preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” kako bi članovima Nadzornog odbora pored pristojnih naknada koje dobijaju za svoj rad, bili pokriveni i putni troškovi, saznaje portal CAPITAL.

Republika Srpska 06.02.2020 | 14:24
Vlada promijenila statut firme zbog putnih troškova

 -Odluku o visini naknade donijeće uprava preduzeća a u skladu sa aktima Vlade RS”, navodi se u izmjenjenom statutu.

Ovo će, kako navodi Capital, biti idealna prilika Dušanu Topiću, direktoru preduzeća da se oduži nadzornom odboru koji mu je prošle godine odobrio nabavku vozila vrijednog skoro 70.000 maraka.

Takođe, isti taj Nadzorni odbor mu je u jesen prošle godine dodijelio mandat na četiri godine.

Inače, rad odbora nije nimalo jeftin. Prema posljednjem dostupnom finansijskom izvještaju iz 2017. godine, njima je na osnovu bruto naknada isplaćeno 62.681 KM.

Podsjeća se da je Vlada RS krajem 2018. godine imenovala novi NO u “Autoputevima Republike Srpske”.

Tada su smijenjene Dijana Stojić i Dobrila Bogojević, a umjesto njih su imenovani Mladen Dragosav i Mladen Branković, dok je Tomislav Prpoš uspio sačuvati svoju fotelju.

Dragosav, inače odbornik SP-a u Skupštini opštine Srbac je tada bio osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, što mu nije bila prepreka da bude imenovan u Nadzorni odbor.

Kada je riječ o statutu, izmjene su izvršene i po pitanju ovlaštenja direktora preduzeća koji sada može bez prethodne odluke NO da zaključuje sudske nagodbe i poravnanja čija ukupna vrijednost ne prelazi 10.000 maraka.

Izmjenama statuta, Odbor za reviziju je dobio obavezu i odgovornost da razmotri dokumente koji se odnose na finansijsko izvještavanje i poslovanje preduzeća, sa aspekta usklađenosti sa zakonima i međunarodnim propisima.

(BN/Capital)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

BANJA LUKA

06.02.2020 13:56

SVE SAMI LOPOV DO LOPOVA A O STRUČNOSTI SMJEŠNO PRIČATI SVE ŠLJAM DO ŠLJAMA.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

06.02.2020 14:05

Odan Slobi i Baji.

ODGOVORITE
Name

Sandra Batric

06.02.2020 14:34

Vide, vide, pravno-tehnicke korekcije?

ODGOVORITE
Name

Bl

06.02.2020 18:28

JEL IOVAJ SNSD NISTA ME NECUDI VELIKI EKSPERT

ODGOVORITE