Обустављен саобраћај на више дионица у БиХ

Због сњежних наноса и слабе видљивости обустављен је саобраћај за сва возила на магистралним путевима Купрес - Шуица и Гламоч - Млиниште, на магистралном путу Мокро - Соколац за теретна возила с приколицом и шлепере, а на магистралном путу Тузла - Бијељина (Бањ Брдо) за сва теретна возила.

Босна и Херцеговина 05.02.2020 | 19:04
Обустављен саобраћај на више дионица у БиХ

Због попријечених теретних возила отежано се саобраћа на магистралном путу Олово - Кладањ (Караула). На магистралном путу Сарајево - Коњиц, преко пријевоја Иван-седло, због чишћења тренутно је обустављен саобраћај за теретна возила с приколицом и шлепере. Због сњежних падавина за теретна возила обавезна је употреба ланаца на путевима Сарајево - Тузла (Нишићи и Караула) и Трново - Добро Поље (Рогој). 

Угаженог снијега на коловозу има и на осталим путевима у вишим предјелима централне, југозападне и источне Босне, па возаче на овим дионицама позивамо на максимално опрезну вожњу. Упозоравамо и на мјестимично јаче ударе вјетра, посебно у јужним и југозападним крајевима. Због ниских температура могућа је и мјестимична поледица, нарочито на дионицама у вишим предјелима, на мостовима и прилазима тунелима, преноси Аваз.

На путевима у нижим предјелима саобраћа се по мокром коловозу, а упозоравамо на учестале одроне на бројним дионицама.

На магистралном путу Зеница - Немила, кроз тунел Врандук, од 5 до 21 сат саобраћа се двосмјерно. Од 21 сат до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00:30 до 5 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој - Шићки Брод - Сарајево и Жепче - Завидовићи - Олово - Сарајево.

На граничним прелазима тренутно се не чека дуже од 30 минута.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног пријелаза Брчко-Гуња.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рв

05.02.2020 18:28

Да ли је могуће да пада снијег у сред зиме? Нормално да није нормално али је нормално да нас је изненадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxxx

05.02.2020 20:08

Дивим ти се како си промициљив