Obustavljen saobraćaj na više dionica u BiH

Zbog snježnih nanosa i slabe vidljivosti obustavljen je saobraćaj za sva vozila na magistralnim putevima Kupres - Šuica i Glamoč - Mlinište, na magistralnom putu Mokro - Sokolac za teretna vozila s prikolicom i šlepere, a na magistralnom putu Tuzla - Bijeljina (Banj Brdo) za sva teretna vozila.

Bosna i Hercegovina 05.02.2020 | 19:04
Obustavljen saobraćaj na više dionica u BiH

Zbog popriječenih teretnih vozila otežano se saobraća na magistralnom putu Olovo - Kladanj (Karaula). Na magistralnom putu Sarajevo - Konjic, preko prijevoja Ivan-sedlo, zbog čišćenja trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere. Zbog snježnih padavina za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima Sarajevo - Tuzla (Nišići i Karaula) i Trnovo - Dobro Polje (Rogoj). 

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju. Upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, prenosi Avaz.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

(Nezavisne)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Рв

05.02.2020 18:28

Да ли је могуће да пада снијег у сред зиме? Нормално да није нормално али је нормално да нас је изненадио.

ODGOVORITE
Name

Xxxx

05.02.2020 20:08

Divim ti se kako si promiciljiv