Најтраженија Хрватица ухапшена у Ирској

Зорка Рогић, 29-годишња Хрватица за којом је Хрватска расписала потјерницу ухапшена је 29. јануара у Ирској.

Свијет 05.02.2020 | 17:40
Најтраженија Хрватица ухапшена у Ирској

Како пише "Јутарњи.хр", потјерница за Рогићевом је објављена на Еуропеан Мост Wантед (Еурополовој) листи, а из Министарства унутрашњих послова Републике Хрватске је истакнуто да је ухапшена захваљујући интензивном раду и оствареној оперативној полицијској сарадњи и правовременој размјени информација полицијских службеника ФАСТ јединице Ирске и Одјељења за циљане потраге и прецизно лоцирање те МУП-а.

Њеном проналаску и хапшењу посебно су придонијеле анонимне дојаве на страницама Еурополове листе.

Хрватска је тражила 29-годишњу Рогић због кријумчарења дроге и оружја, а у бијегу је од 2014. године.

"Слободна Далмација" је писала да се Зорка Рогић прије нестанка са криминалне сцене преселила из Вишкова на подручје Осијека и Ђакова гдје се с мушким партнерима углавном бавила тешким крађама, пријетњама и изнудама. У неким од њих и она је сама била жртва и нека кривична дјела су почињена и на њену штету.

За њом је Општински суд у Ријеци 25. јануара 2017. и 14. новембра исте године расписао двије потјернице за два различита кривична дјела.

Прво дјело за које се Зорка сумњичи је недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога, а друго дјело је недозвољена производња и препродаја оружја и експлозивних твари.

Ни за једно од ових дјела Зорка не може добити више од 12 година по сваком дјелу, а ако јој се докаже кривица онда би јој се ова два дјела могла објединити у један судски поступак гдје нема кумулативне казне, али јој сигурно неће бити олакшана околност што је бјежала од хрватског правосуђа.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар