Јапанска студенткиња од гумених тракица креира одећу!

Гледајуц́и из даљине елегантне хаљине које је направила студент дипломиране уметности јапанка Рие Сакамото, помислили бисте да су направљени од смеђе вуне или тканине, али у ствари, сваки комад њене колекције састоји се од плетених малих смеђих гумених тракица!

Занимљивости 05.02.2020 | 19:12
Јапанска студенткиња од гумених тракица креира одећу!

Рие Сакамото је ове године дипломирала на Универзитету Тама Арт, у Токију и због тезе се одлучила фокусирати на скромни, али свестрани гумени појас.

Од спајања канцеларијског прибора и импровизованих каишева за зглобове, гумене тракице има дословно на стотине употреба, али да буде тканина за модну одец́у то је било мало вероватано али за ову студенткињу је био пун погодак! Тако је Сакамото увезала неколико хиљада смеђих гумених трака и "претворила" их у хаљине, болеро јакне и још много женске одеће.

Сакамото је рекла да је њен пројекат инспирисан схватањем да гумена трака има толико више употреба него што одмах упада у очи. Поред функционалних квалитета, лепота материјала је била посебно импресивна, па је одлучила да је истакне на потпуно оригиналан начин -помоћу женске одеће.

"Гумена колекција"младе студенткиње уметности била је изложена у Токију у оквиру групне изложбе матураната који су дипломирали прошлог месеца, а њена гумена одец́а привукла је велику пажњу.

Изложба је окончана, али можете пратити Риеин напредак у вези са необичним врстом ткања на Тwиттер профилу!

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар