Japanska studentkinja od gumenih trakica kreira odeću!

Gledajući iz daljine elegantne haljine koje je napravila student diplomirane umetnosti japanka Rie Sakamoto, pomislili biste da su napravljeni od smeđe vune ili tkanine, ali u stvari, svaki komad njene kolekcije sastoji se od pletenih malih smeđih gumenih trakica!

Zanimljivosti 05.02.2020 | 19:12
Japanska studentkinja od gumenih trakica kreira odeću!

Rie Sakamoto je ove godine diplomirala na Univerzitetu Tama Art, u Tokiju i zbog teze se odlučila fokusirati na skromni, ali svestrani gumeni pojas.

Od spajanja kancelarijskog pribora i improvizovanih kaiševa za zglobove, gumene trakice ima doslovno na stotine upotreba, ali da bude tkanina za modnu odeću to je bilo malo verovatano ali za ovu studentkinju je bio pun pogodak! Tako je Sakamoto uvezala nekoliko hiljada smeđih gumenih traka i "pretvorila" ih u haljine, bolero jakne i još mnogo ženske odeće.

Sakamoto je rekla da je njen projekat inspirisan shvatanjem da gumena traka ima toliko više upotreba nego što odmah upada u oči. Pored funkcionalnih kvaliteta, lepota materijala je bila posebno impresivna, pa je odlučila da je istakne na potpuno originalan način -pomoću ženske odeće.

"Gumena kolekcija"mlade studentkinje umetnosti bila je izložena u Tokiju u okviru grupne izložbe maturanata koji su diplomirali prošlog meseca, a njena gumena odeća privukla je veliku pažnju.

Izložba je okončana, ali možete pratiti Riein napredak u vezi sa neobičnim vrstom tkanja na Twitter profilu!

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar