Аутопут Београд-Сарајево значајан за све земље

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија нагласио је у разговору са амбасадором Турске у БиХ Халдуном Кочом значај изградње ауто-пута Београд-Сарајево за све земље у региону, те изразио наду да ће БиХ и Турска о овом питању достићи ниво сарадње као што је имају Србија и Турска.

Босна и Херцеговина 05.02.2020 | 16:47
Аутопут Београд-Сарајево значајан за све земље

Тегелтија и Коч сагласили су се да је неопходно интензивирати сарадњу БиХ и Турске у области инфраструктуре, те истакли спремност да се планирани пројекти, међу којима је и изградња ауто-пута Београд-Сарајево, што прије реализују.

На састанку у Сарајеву разговарано је о унапређењу економских и трговинских односа БиХ и Турске, са освртом на ратификацију Споразума о слободној трговини и предностима које би тај споразум донио, саопштено је из Савјета министара

Тегелтија је упознао турског амбасадора да је један од приоритета у раду новог сазива Савјета министара спровођење реформских мјера с циљем побољшања пословног амбијента и стварања услова за привлачење инвестиција у БиХ.

На састанку је истакнуто да је Турска важан спољнотрговински партнер БиХ, те да постоји потенцијал за унапређење привредне сарадње и инвестиционих циклуса у областима од заједничког интереса.

Предсједавајући Савјета министара још једном је упутио жаљење због страдања великог броја грађана Турске у земљотресу који је недавно погодио ту земљу, те истакао да ће БиХ, у складу са могућностима, пружити максималну подршку на ублажавању посљедица.

Саговорници су размијенили мишљења и о другим актуелним политичким и економским темама у БиХ и региону.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Фес

05.02.2020 15:59

Мерхаба Аскери!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колко

05.02.2020 16:00

Бице то фраквентан пут Београд-Сарајево-ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сер од Добоја

05.02.2020 16:06

Сва срећа па млатите празну сламу обојица. Ауто пут Бг-Са је турска фикција из ко зна којих разлога. Ми коридор 5ц градимо годинама и није још ни пола урађено, када се заврши ми ће мо бити бивши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чупавко

05.02.2020 16:56

за те паре се могло направити безброј фабрика, тотални промасај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Транзит

05.02.2020 17:09

Аутопут се идеално уклапа у планове и послове Мице Мицица када превари Шаровица и СДС. Онда це имати апсолутну власт. У памет браћо.

ОДГОВОРИТЕ