Autoput Beograd-Sarajevo značajan za sve zemlje

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija naglasio je u razgovoru sa ambasadorom Turske u BiH Haldunom Kočom značaj izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo za sve zemlje u regionu, te izrazio nadu da će BiH i Turska o ovom pitanju dostići nivo saradnje kao što je imaju Srbija i Turska.

Bosna i Hercegovina 05.02.2020 | 16:47
Autoput Beograd-Sarajevo značajan za sve zemlje

Tegeltija i Koč saglasili su se da je neophodno intenzivirati saradnju BiH i Turske u oblasti infrastrukture, te istakli spremnost da se planirani projekti, među kojima je i izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, što prije realizuju.

Na sastanku u Sarajevu razgovarano je o unapređenju ekonomskih i trgovinskih odnosa BiH i Turske, sa osvrtom na ratifikaciju Sporazuma o slobodnoj trgovini i prednostima koje bi taj sporazum donio, saopšteno je iz Savjeta ministara

Tegeltija je upoznao turskog ambasadora da je jedan od prioriteta u radu novog saziva Savjeta ministara sprovođenje reformskih mjera s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta i stvaranja uslova za privlačenje investicija u BiH.

Na sastanku je istaknuto da je Turska važan spoljnotrgovinski partner BiH, te da postoji potencijal za unapređenje privredne saradnje i investicionih ciklusa u oblastima od zajedničkog interesa.

Predsjedavajući Savjeta ministara još jednom je uputio žaljenje zbog stradanja velikog broja građana Turske u zemljotresu koji je nedavno pogodio tu zemlju, te istakao da će BiH, u skladu sa mogućnostima, pružiti maksimalnu podršku na ublažavanju posljedica.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Fes

05.02.2020 15:59

Merhaba Askeri!

ODGOVORITE
Name

Kolko

05.02.2020 16:00

Bice to frakventan put Beograd-Sarajevo-EU

ODGOVORITE
Name

Ser od Doboja

05.02.2020 16:06

Sva sreća pa mlatite praznu slamu obojica. Auto put Bg-Sa je turska fikcija iz ko zna kojih razloga. Mi koridor 5c gradimo godinama i nije još ni pola urađeno, kada se završi mi će mo biti bivši.

ODGOVORITE
Name

Čupavko

05.02.2020 16:56

za te pare se moglo napraviti bezbroj fabrika, totalni promasaj

ODGOVORITE
Name

Tranzit

05.02.2020 17:09

Autoput se idealno uklapa u planove i poslove Mice Micica kada prevari Šarovica i SDS. Onda ce imati apsolutnu vlast. U pamet braćo.

ODGOVORITE