Приједор: Годину дана се ради мимо закона

Клуб одборника ДНС-а у Скупштини града Приједора оцијенио је данас да су и најновије судске пресуде против аката локалног парламента доказ да се готово годину дана ради мимо закона и да се улази у неизвјесност са аспекта законитости бројних одлука донесених у том периоду.

Република Српска 04.02.2020 | 20:48
Приједор: Годину дана се ради мимо закона

На пресс конференцији за медије шеф клуба одборника ДНС-а у Скупштини града Приједор Горан Предојевић изјавио је да се још не зна какве ће пресуде имати даље посљедице и на све одлуке које су донесене.

Горан Предојевић шеф клуба одборника ДНС-а у Скупштини града Приједор је навео десетине одлука Скупштине града које проистичу из иницијално оспорених аката, а то су разрјешење и именовање Комисије за избор и именовање  те Одбора за жалбе, а међу којима су кадровска рјешења у јавним установама Центар за социјални рад, Спортска дворана “Младост”, вртић “Радост” и Дом здравља, као и разрјешење и именовање предсједника Скупштине града.

Он је подсјетио на посљедње двије пресуде у предметима двоје одборника против Скупштине града, те указао да је било и пресуда у предметима бивше директорице Центра за социјални рад Приједор и једног члана Одбора за жалбе у корист тужилаца, а на штету локалне Скупштине.

Предојевић је додао да су у току и предмети против Скупштине које су покренуле бивше директорице Дома здравља и вртића “Радост”.

Предојевић  је прочитао закључак Владе Републике Српске са потписом премијера Радована Вишковића у којем се наводи да је упозната о информацији у вези са непоштовањем њеног закључка од Правобранилаштва Републике Српске – сједиште замјеника у Приједору и да ју је прихватила.

Одборник ДНС-а Оливера Брдар Мирковић рекла је да је тужила Скупштину града и добила пресуду у своју корист након што ју је 13. фебруара Скупштина разријешила дужности предсједника Комисије за избор и именовање, јер, како је навела, нису испоштовани разлози, ни процедура смјене.

У Скупштини града Приједора 13. фебруара прошле године промијењена је скупштинска већина. До тада ју је чинило 10 одборника ДНС-а, седам одборника СНСД-а, три одборника СДА-а, по један одборник СП-а, СДП-а БиХ и са листе националних мањина, а који је члан СНСД-а, док су изван већине дјеловали СДС са својих пет мандата, ПДП са два и ДФ са једним.

Након те сједнице нову скупштинску већину чинила су 24 одборника – сви осим шест одборника ДНС-а и једног СДП-а БиХ.

Будући да су четири одборника у међувремену напустила ДНС, а један социјалисте, на јучерашњем засједању та већина свела се на 14 од потребних 16 гласова, с тим да два одборника који су је чинили до сада нису присуствовала сједници.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

нико незнановић

04.02.2020 22:38

Днс влада градом 16 година мимо закона крадући до коске ред је да их баја отресе из власти свима су досадили крадући и заглуплујући сиротињу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

05.02.2020 08:59

Кадрове у судству поставља власт...нема њих ко да казни!

Name

коприва

04.02.2020 22:42

Павловићу настави са смјенама днс кадрова баја ће те лансирати даље на високу функцију ко Врховца у ИРБ који је све школе приватно завршио ти си бар регуларно завршио државни економски факултет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиктер море

05.02.2020 06:38

За твоју информацију и Павловић Далибор је завршио неку приватну вишу економску па је сад тобоже и неки мастер економије, провјерено знам. А први његов потез након што је направио скупштинску већину у Приједору, запослио је своју супругу за помоћника главног републичког инспектора за просвјету иако то директно крши закон пошто нема радног искуства у инспекцији. И од таквог човјека очекивати нешто боље, мало морген

Name

Урије

04.02.2020 22:43

Напред Бурсаћ до побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

05.02.2020 06:22

Ја не видјех више будала на мањем мјесту. Градска скупштина града Приједора је то мјесто.

ОДГОВОРИТЕ