Prijedor: Godinu dana se radi mimo zakona

Klub odbornika DNS-a u Skupštini grada Prijedora ocijenio je danas da su i najnovije sudske presude protiv akata lokalnog parlamenta dokaz da se gotovo godinu dana radi mimo zakona i da se ulazi u neizvjesnost sa aspekta zakonitosti brojnih odluka donesenih u tom periodu.

Republika Srpska 04.02.2020 | 20:48
Prijedor: Godinu dana se radi mimo zakona

Na press konferenciji za medije šef kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Prijedor Goran Predojević izjavio je da se još ne zna kakve će presude imati dalje posljedice i na sve odluke koje su donesene.

Goran Predojević šef kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Prijedor je naveo desetine odluka Skupštine grada koje proističu iz inicijalno osporenih akata, a to su razrješenje i imenovanje Komisije za izbor i imenovanje  te Odbora za žalbe, a među kojima su kadrovska rješenja u javnim ustanovama Centar za socijalni rad, Sportska dvorana “Mladost”, vrtić “Radost” i Dom zdravlja, kao i razrješenje i imenovanje predsjednika Skupštine grada.

On je podsjetio na posljednje dvije presude u predmetima dvoje odbornika protiv Skupštine grada, te ukazao da je bilo i presuda u predmetima bivše direktorice Centra za socijalni rad Prijedor i jednog člana Odbora za žalbe u korist tužilaca, a na štetu lokalne Skupštine.

Predojević je dodao da su u toku i predmeti protiv Skupštine koje su pokrenule bivše direktorice Doma zdravlja i vrtića “Radost”.

Predojević  je pročitao zaključak Vlade Republike Srpske sa potpisom premijera Radovana Viškovića u kojem se navodi da je upoznata o informaciji u vezi sa nepoštovanjem njenog zaključka od Pravobranilaštva Republike Srpske – sjedište zamjenika u Prijedoru i da ju je prihvatila.

Odbornik DNS-a Olivera Brdar Mirković rekla je da je tužila Skupštinu grada i dobila presudu u svoju korist nakon što ju je 13. februara Skupština razriješila dužnosti predsjednika Komisije za izbor i imenovanje, jer, kako je navela, nisu ispoštovani razlozi, ni procedura smjene.

U Skupštini grada Prijedora 13. februara prošle godine promijenjena je skupštinska većina. Do tada ju je činilo 10 odbornika DNS-a, sedam odbornika SNSD-a, tri odbornika SDA-a, po jedan odbornik SP-a, SDP-a BiH i sa liste nacionalnih manjina, a koji je član SNSD-a, dok su izvan većine djelovali SDS sa svojih pet mandata, PDP sa dva i DF sa jednim.

Nakon te sjednice novu skupštinsku većinu činila su 24 odbornika – svi osim šest odbornika DNS-a i jednog SDP-a BiH.

Budući da su četiri odbornika u međuvremenu napustila DNS, a jedan socijaliste, na jučerašnjem zasjedanju ta većina svela se na 14 od potrebnih 16 glasova, s tim da dva odbornika koji su je činili do sada nisu prisustvovala sjednici.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

niko neznanović

04.02.2020 22:38

Dns vlada gradom 16 godina mimo zakona kradući do koske red je da ih baja otrese iz vlasti svima su dosadili kradući i zagluplujući sirotinju

ODGOVORITE
Name

Jaffa

05.02.2020 08:59

Kadrove u sudstvu postavlja vlast...nema njih ko da kazni!

Name

kopriva

04.02.2020 22:42

Pavloviću nastavi sa smjenama dns kadrova baja će te lansirati dalje na visoku funkciju ko Vrhovca u IRB koji je sve škole privatno završio ti si bar regularno završio državni ekonomski fakultet

ODGOVORITE
Name

Sikter more

05.02.2020 06:38

Za tvoju informaciju i Pavlović Dalibor je završio neku privatnu višu ekonomsku pa je sad tobože i neki master ekonomije, provjereno znam. A prvi njegov potez nakon što je napravio skupštinsku većinu u Prijedoru, zaposlio je svoju suprugu za pomoćnika glavnog republičkog inspektora za prosvjetu iako to direktno krši zakon pošto nema radnog iskustva u inspekciji. I od takvog čovjeka očekivati nešto bolje, malo morgen

Name

Urije

04.02.2020 22:43

Napred Bursać do pobjede

ODGOVORITE
Name

PRIJEDORČANIN

05.02.2020 06:22

Ja ne vidjeh više budala na manjem mjestu. Gradska skupština grada Prijedora je to mjesto.

ODGOVORITE