Кина од Русије тражи лијек за коронавирус

Кинески генерални конзулат контактирао је уралско одјељење Руске академије наука (РАС) поводом испоруке лијека триазавирина у Кину, изјавио је новинарима предсједник Руске академије наука Александар Сергејев.

Свијет 04.02.2020 | 16:51
Кина од Русије тражи лијек за  коронавирус

Према ријечима замјеника министра здравља Русије Сергеја Крајевоја, Кина тестира триазавирин у борби против коронавируса, пренио је ТАСС.

Лијек је већ послат у руску амбасаду у Кини ради заштите запослених и чланова њихових породица.

"Конзул за науку и технологију кинеског генералног конзулата у Јекатеринбургу контактирао је уралско одјељење РАС-а, тражећи помоћ у слању леијка триазавирин ради лијечења вируса корона", рекао је Сергејев.

"Кина је затражила 500 паковања овог лијека", навео је Сергејев и додао да су се са представницима конзулата састали 28. јануара када су они изразили спремност да купе лијек.

Према речима предсједника Руске академије наука, у складишту у Новоуралску има 800 килограма овог лијека, које је РАС спреман да пошаље у Кину.

Александар Петров, предсједник Управног одбора Медсинтеза који производи триазавирин, рекао је да фабрика може да ради нон-стоп, ако лек прође тест за лијечење болести.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хехехе

04.02.2020 17:05

Браво Руси

ОДГОВОРИТЕ