Комшић: Додик фактички гласао против своје одлуке

Предсједништво Босне и Херцеговине је већ на почетку мандата упутило позив свим предсједницима у регији, укључујући и позив предсједнику Црне Горе Мили Ђукановићу. За то је гласао и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. Он је јуче фактички гласао против своје одлуке и показао неозбиљност, истакао је хрватски члан Предсједништва Жељко Комшић.

Босна и Херцеговина 04.02.2020 | 14:40
Комшић: Додик фактички гласао против своје одлуке

Он је поручио да је црногорски предсједник добродошао у Босну и Херцеговину, те да БиХ и Црна Гора “имају изврсне билатералне односе који непрестано напредују и који су примјер добросусједских односа у регији”.

– Предсједник Ђукановић је љубазно и државнички одговорио на писмени позив Предсједништва Босне и Херцеговине и увијек је више него добродошао у Босну и Херцеговину. Подсјећам, БиХ и Црна Гора имају изврсне билатералне односе који непрестано напредују и који су примјер добросусједских односа у регији. Доказ томе јесте и једна од јуче усвојених одлука Предсједништва БиХ о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Анекса споразума између Савјета министара Босне и Херцеговине и Владе Црне Горе о провођењу граничних провјера на заједничким граничним прелазима – нагласио је Комшић.

Увјерен је да ће се добра сарадња између двије државе које немају отворених питања наставити у будућности, “упркос неодговорности и неозбиљности појединаца попут Додика”.

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик казао јуче новинарима у Сарајеву да се није сложио са доласком предсједника Црне Горе Миле Ђукановића у посјету Босни и Херцеговини “имајући у виду тренутну ситуацију у Црној Гори.”

(Агенције) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Анас

04.02.2020 13:58

Изгледа да је нова Додикова тактика: кадгод уради несто против Срба И РС, јавно се изјасни да не би он то урадио, недај Бозе, па ко воли или има лицних интереса да му вјерује, нек' изволи. Сто се њега тице И вук сит И овце (српски народ у РС кога он пљацка) на броју

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре А

04.02.2020 18:00

БиХ и постоји да би политицари могли да пљачкају а Додик је такодје политичар.

Name

Хандркач

04.02.2020 14:23

баја до подне и баја од подне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

04.02.2020 17:34

Нека нас Додо и пљацка кад га народ подрзава..то нам и треба.како посијемо тако позањемо.

ОДГОВОРИТЕ