Komšić: Dodik faktički glasao protiv svoje odluke

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je već na početku mandata uputilo poziv svim predsjednicima u regiji, uključujući i poziv predsjedniku Crne Gore Mili Đukanoviću. Za to je glasao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. On je juče faktički glasao protiv svoje odluke i pokazao neozbiljnost, istakao je hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić.

Bosna i Hercegovina 04.02.2020 | 14:40
Komšić: Dodik faktički glasao protiv svoje odluke

On je poručio da je crnogorski predsjednik dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu, te da BiH i Crna Gora “imaju izvrsne bilateralne odnose koji neprestano napreduju i koji su primjer dobrosusjedskih odnosa u regiji”.

– Predsjednik Đukanović je ljubazno i državnički odgovorio na pismeni poziv Predsjedništva Bosne i Hercegovine i uvijek je više nego dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu. Podsjećam, BiH i Crna Gora imaju izvrsne bilateralne odnose koji neprestano napreduju i koji su primjer dobrosusjedskih odnosa u regiji. Dokaz tome jeste i jedna od juče usvojenih odluka Predsjedništva BiH o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima – naglasio je Komšić.

Uvjeren je da će se dobra saradnja između dvije države koje nemaju otvorenih pitanja nastaviti u budućnosti, “uprkos neodgovornosti i neozbiljnosti pojedinaca poput Dodika”.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao juče novinarima u Sarajevu da se nije složio sa dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u posjetu Bosni i Hercegovini “imajući u vidu trenutnu situaciju u Crnoj Gori.”

(Agencije) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Anas

04.02.2020 13:58

Izgleda da je nova Dodikova taktika: kadgod uradi nesto protiv Srba I RS, javno se izjasni da ne bi on to uradio, nedaj Boze, pa ko voli ili ima licnih interesa da mu vjeruje, nek' izvoli. Sto se njega tice I vuk sit I ovce (srpski narod u RS koga on pljacka) na broju

ODGOVORITE
Name

re A

04.02.2020 18:00

BiH i postoji da bi politicari mogli da pljačkaju a Dodik je takodje političar.

Name

Handrkač

04.02.2020 14:23

baja do podne i baja od podne

ODGOVORITE
Name

Mila

04.02.2020 17:34

Neka nas Dodo i pljacka kad ga narod podrzava..to nam i treba.kako posijemo tako pozanjemo.

ODGOVORITE