Додик сијече грану на којој сједи, његови ће ударити на њега!?

Зијад Бећировић, директор Међународног института за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС), за Н1 је рекао да Милорад Додик мора у јавност изаћи са јасним ставовима око дешавања унутар ДНС-а и Социјалистичке партије - јер према његовом мишљењу он се мијеша и у мања питања, тако да га образложење да се не мијеша не може аболирати од одговорности.

Босна и Херцеговина 03.02.2020 | 18:03
Додик сијече грану на којој сједи, његови ће ударити на њега!?

ИФИМЕС је објавио и интересантну анализу под насловом: "Завршна фаза додикизације Републике Српске", а Бећировић је рекао да се Милорад Додик у све мијеша, те да је имао тајне састанке са члановима Социјалистичке партије Републике Српске.

"ДНС и СП били су у првим редовима 2003. и 2004. за рушење тадашњег режима. То је враћање ситуације у тај неки преддемократски период у РС. Био је обрачун са ДНС-ом, сада и коначни обрачун са СП. Додик ако не стоји иза тога мора изаћи са јасним ставовима. Мијеша се он у мање ствари, тако да га то не може аболирати", казао је гост Н1.

"Елиминацијом Петра Ђокића он је направио увод за елиминацију самог себе. Он онда више нема савезника, јер нови савезници су само интереси, а у првом жешћем нападу на Додика они ће га напустити. Додик сијече грану на којој сједи. Он има највише везе са дешавањима у ДНС-у и СП-у", поручио је Бећировић.

Бећировић је казао да ИФИМЕС у протеклих 18 година интензивно прати све странке у БиХ.

"Могу рећи да је СП једна од најстабилнијих партија. Ту партију, ако је неко мислио уништити - то је тешко. Јаке су везе. Блитзкриег Додика није успио. Мислим да неће успјети", поручио је.

Такођер, говорећи о састанцима Миће Мићића, градоначелника Бијељине и потпредсједника СДС-а са Додиком - Бећировић је рекао да се он жели дистанцирати од Додика и СНСД-а, јер:

"Ако би га номинирао СНСД у Бијељини, питање је да ли би он добио корист", казао је.

Бећировић је казао и то да је Електропривреда Републике Српске заправо епицентар финансирања Милорада Додика.

"Показали су губитак, а незамисливо је да водећа корпорација послује са губитком или минималним профитом. Сумња се да се дио новца користи за лобирања у САД-у", казао је.

"Ту су тендери без процедура, нагодбе гдје се одабере пар предузећа из истог лобија. Једноставно, то је благајна, новчаник Додика и његовог режима. Ако се овако буде водила, доћи ће до колапса, поготово ако цијене електричне енергије буду падале на свјетском тржишту. То је епицентар финансирања Милорада Додика", казао је.

Гост Н1 телевизије је оцијенио да дио заслуга за Програм реформи БиХ припадају Додику, те да је тај документ заправо АНП, односно корак ка чланству у НАТО-у.

(Н1)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Ма какав

03.02.2020 17:22

Овај је промашио сто посто.Његови га неће издати јер се ради о лупежима и бескичмењацима.Само масовна окупљања народа и свакодневне протестне шетње у свим градовима нешто слично као у Црној Гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

03.02.2020 17:40

Све је у праву

Name

Кока

03.02.2020 21:42

Треба покренути петицију са потписима градјана за суспендију овог политицког лазова!

Name

Вегета

03.02.2020 22:27

Све је у праву ал на жалост Додик це опет добити изборе , живи били па видјели.

Name

Др. Алеxис

04.02.2020 06:17

Бурле је нарцис који само себе воли: послије њега свијет по њему мозе да пропадне. Људи, имамо посла са умоболником!

Name

Радојица

03.02.2020 17:24

Што је баби мило то јој се и снило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

03.02.2020 17:25

Сто посто, једина истина у РС, али то сви иоле паметни знају.. Е проблем је како да народ то схвати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

03.02.2020 17:32

Штомјест јест,а сад дај двије пиве и реци музици мало тише,а понеси и овал мезета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудак

03.02.2020 17:55

Ма Баја је угасио,само је питање времена,проблем је у томе сто је он судбину РС везао за своју лицну судбину-Нема мене,нема РС,тако је поставио ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.02.2020 19:37

Па шта РС може да данас и о чему да одлуци? Исто сто један град, кантон , дистрикт ...Даље не може ..:Нема медјудрзавни кредибилитет..

Name

Ја

03.02.2020 22:36

Какве будалетине све коментарису и анализирају!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доми ре ја

04.02.2020 04:55

А ти си ко паметан,сигурно си неки ддодиков дупеувлакац!