Краљица први пут у јавности након скандала

Краљица Елизабета се први пут званично појавила у јавности након неочекиване одлуке о напуштању краљевских дужности Принца Харија и принцезе Меган.

Свијет 03.02.2020 | 15:32
Краљица први пут у јавности након скандала

Краљица, која је прославила 68 година на пријестолу, посјетила је Краљевску ваздухопловну базу (КВБ) у мјесту Мархам, на истоку Енглеске.

Био је то први званични излазак 93-годишње краљице након што су њен унук Хари и његова америчка супруга Меган шокирали јавност изјашњавањем да би вољели да се повуку из краљевских дужности како би проводили више времена у Канади и Сједињеним Америчким Државама, пише Реутерс.

Краљица је донијела одлуку да пар неће више бити дио британске монархије, да неће више имати титулу "краљевско височанство" и да ће бити финансијски независни.

Од њеног посљедњег јавног појављивања краљица је обновила свој однос са другим сином, принцом Ендруом.

Током посјете Краљевској ваздухопловној бази Мархам краљица је била обучена у боју брескве, док се смјешкала током руковања са запосленима.

База Мархам, коју чини више од 3.600 људи, основана је 1916. године како би бранила британски округ Норфолк од Њемачке током Првог свјетског рата.

Мархам је такође дом ловачких авиона Ф-35Б.

Принц Чарлс и његов најстарији син принц Вилијам служили су у КВБ као пилоти, док је принц Хари и летио током његове десетогодишње војне каријере у КВБ, која је окончана 2013. године.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар