Одстријељен шакал у близини вртића у Српцу

Велибор Петковић, члан Ловачког друштва „Срна“ из Српца јуче је у акцији уништавања предатора одстријелио шакала. И ништа не би било необично, јер се у последњих неколико година у србачкој општини намножио велики број ове крволочне и штетне звијери, да одстријељени шакал није дошао чак на градско подручје, само 300 метара од Дјечијег вртића „Наша радост“ Србац.

Република Српска 03.02.2020 | 12:40
Одстријељен шакал у близини вртића у Српцу

Петковић је је са колегама из Ловачке групе „Голуб“ Младеном Николићем и Гораном Мирковићем био у акцији уништавања предатора у приградском насељу Инадјол. Примјетили су два шакала и Петковић је брзо реаговао, устријелио је једног, док је други, како каже, успио побјећи.

Предсједник Ловачког удружења „Срна“ Србац Горан Савановић истиче да се ради  о искусним ловцима који су имали добру процјену о кретању шакала, чак и на ужем подручју града.

Протеклог викенда хајка на предаторе организована је и у Кобашу, у којој је учествовало око 50 чланова кобашке Ловачке секције. Том приликом ловац Мехмед Коњуховац је одстријелио још једног шакала. Због великог присуства штеточина у ловиштима, који у потрази за плијеном  долазе и у насељена мјеста, акција уништавања предатора биће настављена до краја овог мјесеца. На нишану ће се посебно наћи шакали и лисице – додаје први ловац Српца Горан Савановић.

(БН/С.К.) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Зоран

03.02.2020 11:55

Ракија и Бијели Лук "Ловци".Хахаха/Оставите Зивотиње на миру .Ухватите се Посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

03.02.2020 11:58

Хахахаааха.Ајте Куци спавајте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазо

03.02.2020 12:16

Какве крволочне звијери? Лисице крволочне? Па крај великих градова у Европи, у парковима спојеним са шумама нормално живе лисице , зечеви, па чак се и дивље свиње могу видјети у предграђима. Само ми не знамо да штитимо нашу фауну ( животињски свијет) и да се тиме поносимо, него их чак и убијамо. Жалосно и тужно. А ови на слици још се радују над убијеним животињама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

03.02.2020 12:31

Шакали у БИХ??Хахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.02.2020 06:51

На крају ће рећи увезли из Америке као и све, или из Кине можда??