Odstrijeljen šakal u blizini vrtića u Srpcu

Velibor Petković, član Lovačkog društva „Srna“ iz Srpca juče je u akciji uništavanja predatora odstrijelio šakala. I ništa ne bi bilo neobično, jer se u poslednjih nekoliko godina u srbačkoj opštini namnožio veliki broj ove krvoločne i štetne zvijeri, da odstrijeljeni šakal nije došao čak na gradsko područje, samo 300 metara od Dječijeg vrtića „Naša radost“ Srbac.

Republika Srpska 03.02.2020 | 12:40
Odstrijeljen šakal u blizini vrtića u Srpcu

Petković je je sa kolegama iz Lovačke grupe „Golub“ Mladenom Nikolićem i Goranom Mirkovićem bio u akciji uništavanja predatora u prigradskom naselju Inadjol. Primjetili su dva šakala i Petković je brzo reagovao, ustrijelio je jednog, dok je drugi, kako kaže, uspio pobjeći.

Predsjednik Lovačkog udruženja „Srna“ Srbac Goran Savanović ističe da se radi  o iskusnim lovcima koji su imali dobru procjenu o kretanju šakala, čak i na užem području grada.

Proteklog vikenda hajka na predatore organizovana je i u Kobašu, u kojoj je učestvovalo oko 50 članova kobaške Lovačke sekcije. Tom prilikom lovac Mehmed Konjuhovac je odstrijelio još jednog šakala. Zbog velikog prisustva štetočina u lovištima, koji u potrazi za plijenom  dolaze i u naseljena mjesta, akcija uništavanja predatora biće nastavljena do kraja ovog mjeseca. Na nišanu će se posebno naći šakali i lisice – dodaje prvi lovac Srpca Goran Savanović.

(BN/S.K.) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zoran

03.02.2020 11:55

Rakija i Bijeli Luk "Lovci".Hahaha/Ostavite Zivotinje na miru .Uhvatite se Posla

ODGOVORITE
Name

Ilija

03.02.2020 11:58

Hahahaaaha.Ajte Kuci spavajte

ODGOVORITE
Name

Lazo

03.02.2020 12:16

Kakve krvoločne zvijeri? Lisice krvoločne? Pa kraj velikih gradova u Evropi, u parkovima spojenim sa šumama normalno žive lisice , zečevi, pa čak se i divlje svinje mogu vidjeti u predgrađima. Samo mi ne znamo da štitimo našu faunu ( životinjski svijet) i da se time ponosimo, nego ih čak i ubijamo. Žalosno i tužno. A ovi na slici još se raduju nad ubijenim životinjama...

ODGOVORITE
Name

Joj

03.02.2020 12:31

Šakali u BIH??Hahahahaha

ODGOVORITE
Name

Re

04.02.2020 06:51

Na kraju će reći uvezli iz Amerike kao i sve, ili iz Kine možda??