Грађани Српске преварени: Власт води БиХ у НАТО!

Предсједник Главног одбора Српске демократске странке Милан Миличевић изјавио је да је званична потврда НАТО алијансе да је БиХ заједно са Сјеверном Македонијом у МАП-у најбољи доказ да је он активиран потписом Милорада Додика на „План реформи БиХ", те да је сада ван сваке сумње јасно да је тај документ АНП под скривеним именом, те да се несумњиво ради о чину издаје српских националних интереса.

Република Српска 02.02.2020 | 11:32
Грађани Српске преварени: Власт води БиХ у НАТО!

„Званична потврда НАТО-а да је БиХ потписом чланова Предсједништва активирала МАП, то јесте Акциони план за чланство у НАТО алијанси, не оставља никакву дилему да  је обманута  јавност Републике Српске и посланици Народне скупштине, те да је Република Српска уведена у процедуру приступања НАТО пакту, што ће само формално потврдити Предсједништво БиХ онда када то НАТО алијанси буде одговарало, без икаквих ингеренција институција Републике Српске да о овоме одлучују, нити постоји могућност да се о томе изјасни народ Републике Српске на референдуму. Додикова тврдња  да је `План реформи` корак уназад по питању чланства у НАТО-у или да је тај документ исти као `ИПАП2` који је потписала Србија демантована је управо од стране самог НАТО-а", рекао је Миличевић.
 
Он је додао да чињеница да је Додик годину дана развлачио са формирањем власти на нивоу БиХ уз образложење да не жели потписати АНП и њиме активирати МАП, да неће пристајати на уцјене, да би на крају ипак потписао тај документ под другим именом, што су потврдили и други чланови Предсједништва БиХ - је још један доказ да он у својој јединој амбицији да се одржи на власти - не преза ни од каквих уступака на рачун интереса српског народа.
 
„Уколико је неко у стању да Народној скупштини Републике Српске подметне непотпун или коригован документ у односу на оригинал - то значи да је спреман и да потпуно понизи највишу законодавну институцију Републике Српске само да би сакрио свој чин против интереса народа. Тако нешто се не дешава у демократским земљама, то је нешто својствено  диктатурама", нагласио је Миличевић.
 
Миличевић је као један од највећих апсурда издвојио чињеницу да док су народни посланици расправљали о „Плану реформи" тај документ је већ био на путу у Брисел, дакле Народну скупштину се ништа није ни питало, заобиђена је, а расправа је била про форме и представа за народ, тим прије што се у том документу ни на једном мјесту не спомиње Република Српска.
 
„Оно чему смо били свједоци је управо рушење институција Републике Српске у режији СНСД-а, преношење надлежности на ниво БиХ тако да о коначном чланству у НАТО-у неће одлучивати институције Републике Српске, нити народ на референдуму, него ће се чланство у НАТО-у само формално потврдити од стране Милорада Додика и друга два члана Предсједништва БиХ.  Вјерујем да ће он наставити да измишља изговоре, али га то неће моћи оправдати пред народом", констатовао је Миличевић.

(БН)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Ухх

02.02.2020 10:50

Па Нато тенкови су га и довели на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.02.2020 11:36

Вукан је све објаснио.. Подршка Небојши

Name

Јаффа

02.02.2020 12:22

Да није потписао Миле потписао би Шаровић...Миле се уплашио да губи власт, и предомислио се...власт и лова су превагнули и овај пут. Боли њих за народ!

Name

БИХ

02.02.2020 12:29

ХВАЛА ВЕЛИКА Милораду Додику Предсједнику СНСДа у име градјана, Босњака и дрзаве БиХ сто је омогуцио наставак НАТО пута БиХ и сто је прихватио и потписао слање Програма реформи БиХ у НАТО, те тако омогуцио активирање МАП-а.. Реално, нико није висе урадио за дрзаву БиХ од Додика, јер је пренио 68 надлезности са РС на институције БиХ и послао молбу Небојса Радмановиц /СНСД/ на инсистирање Додика и захтјев да НАТО убрзано прими БиХ у ту војну алијансу. Велике цеститке и велико ХВАЛА Милораду Додику и СНСД странци на кооперативности у свим погледима, а посебно у НАТО интеграцијама. САД и НАТО це знати наградити Додикову кооперативност у приблизавању БиХ НАТО савезу и Европској унији.

Name

Реалиста

02.02.2020 12:53

Ми смо са Додиком и СНСД странком вец банкротирали и приличито пропали, нема ђака, студената, радника, све оде на мрски нам запад, само јос увијек остају буџетлије, иако чујемо да и они напуштају брод који тоне. Сви знамо да је укупан дуг Републике Српске скоро седам милијарди КМ, а не 5,8 милијарди.Власт у РС-у не укључује дуг здравственог система који прелази милијарду КМ. Укупно дуговање јавних здравствених установа у 2015. години износило је 513 милиона КМ, а са 31. мартом прошле године износи 631 милион КМ. Када укључимо дуговања Фонда здравственог осигурања то значи да здравствени систем има дуг који прелази милијарду КМ. А Додик нешто прича о самосталности РС-а, која ће за годину дана тотално банкротирати, ако овако наставе да узимају кредите и урушавају јавна предузећа, која све више тону у дубијозу и енормне дугове, који ће довести ускоро до њиховог гаśења, а радници ће остати без посла и самим тиме отићи из ове државе. Ако остане ова власт са СНСД на челу слиједи нам тотални банкрот и распад РС-а. Треба обавезно подржати СДС и ПДП на наредним изборима, ако мислимо добро за грађане.

Name

Зналац

02.02.2020 13:01

"Убиједили су нас да је луксуз изаћи бар једном мјесечно с породицом на ручак. Убиједили су нас да је нормално трпјети, немати, зајмити, бити хронично жељан свега. Убиједили су нас да је луксуз отићи с' породицом на љетовање, и то на рате. Убиједили су нас да је разбацивање имати више од два пара ципела, а да је нормално бирати коме ће се у породици које јесени купити нове. Постали смо нација гојазна од хљеба, јер за месо пара нема. Постали смо земља исфрустрираних родитеља јер дјеци не можемо да приуштимо стоти дио нормалних ствари које бисмо желели. Постали смо земља посвађаних супружника, јер смо стално под стресом, стално нервозни, хронично несрећни. Постали смо губитници, а није нам јасно зашто. Поштено смо завршили школе, поштено радимо свој посао, али ова држава није задовољна - циједи нас док не поцркамо и убијеђује да тако мора. Да тако треба. Да је то савршено нормално. Сахранили би нас најрадије, али не могу док плаћамо порезе и доприносе. Уместо да урламо "Хоћемо боље!", ми шапућемо да може и горе. Нема тежње ка срећнијем животу, већ страха од веће несреће. Срамно називају минималцем најнижу плату у овом дијелу свијета, са којом се минимални трошкови не могу покрити. Двоје родитеља на минималцу, са двоје дјеце у кући, за куповину зимске јакне се спремају онако како је нормално спремати се за куповину новог аута. Наши су радници најобесправљенији у Европи. Немају пара да се лијече, да поправе зубе, да закрпе ципеле. Штеде на огреву, крпе једну рупу док се друга отвара, дугују за струју, за воду, долазе им извршитељи, страхују да ће остати и без то мало сиротиње коју су стекли. За све ове недаће крива је власт, коју ево већ 15 година обнаша Додик и његова странка СНСД.

Name

БРС

02.02.2020 13:19

Па птице на грани су знале да понижава НСРС, и већ деценију прави будалама народ РС!!!

Name

Гаврило

02.02.2020 10:51

Само бих питао, има ли иста да су урадили у интересу обицног нормалног градјанина? Све су окренули наопацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

02.02.2020 11:03

Милицевицу! За снсд-ове крезубе гласаце са осмијехом од ува до ува док Миле под сатором пјева НАТО-лобисти смо ти, ја и сви други који другације мислимо, док је Миле патриота.

Name

Ре

02.02.2020 12:06

Небојса. В. це да им објасни.. Подрска

Name

Вјецити опозиционар

02.02.2020 10:59

Сви нормални људи су знали да додик лаже, издаје српски народ, а сада централизује ( ствара унитарну) БиХ, позната персона по издаји, али има још неписменог народа који га подржава. Људи гледају режимску РТРС и ништа не читају и није чудо што незнају ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

02.02.2020 12:00

Неки не вјерују ни својим оцима вец мили.

Name

Волим те НАТО

02.02.2020 11:03

Босна је МАП-у,то је битно,АНП је превазидјен,то знаци слиједи улазак у НАТООООООО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

02.02.2020 11:10

Ста оцекиват када има папака,издајника који ово подрзавају. Само да би се обогатили,када додик није слагао,вредјао и издао Србске интересе. Њему није ни Јасеновацка градја света.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

02.02.2020 11:14

Ко висе мозе вјеровати Додику? Тај нема морала и све је унистио у РС. Мртви се преврцу у гробовима ста је урадио РС. Остаце упамцен као највеци лазов у историји РС, који је унистио све цега се дотакао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

02.02.2020 11:23

Досадни сте висе са Натом па и Бакир је рекао да.нема Ната док се сви не договоре зато престаните лагати народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

02.02.2020 11:24

И шта сте ти и остали из Опозиције урадили, осим што дајете изјаве... Ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мерц

02.02.2020 12:07

АКО ЈЕ ДОСАО НА НАТО ТЕНКОВИМА ,УПОЛОВИО ПЕНЗИЈЕ БОРЦИМА ИТД,ИТД,ИТД,СЛЕДЕЦИ КОРАК КАО У ЦРНОЈ ГОРИ ОДУЗМИ СВЕ СТО ЈЕ СРПСКО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еxперт

02.02.2020 12:46

Као сто знамо, да није било тзв. Бонских овлаштења никада Додик не би остао на власти. Високи представници су користећи Бонска овлаштења уклонили све оне који су Додику били сметња да преузме власти и остане на власти! Подсјетимо се, Додика су припадници НАТО-а бруталном употребом силе, тенковима, хеликоптерима довели на власт 1998. године да би он већ на сљедећим изборима (2000. и 2002.) изгубио. Онда је кренула сјеча кнезова, 60 људи је уклоњено под изговором да скривају осумњичене за ратне злочине, а оним који су остали је "утјеран страх у кости", ко се успротиви лети и он. И тако је наш врли "заштитник националних интереса" засјео(зајашио) на власт. Сада нам прича приче за малоумне, он ће као укинути та овлаштења, која узгред речено већ одавно нико и не користи. Гдје?како? Нити их је НСРС донијела нити их може укинути. Наравно и ја мислим да их никада није требало ни доностити нити користити јер су супротна свим начелима права, демократије ....Некога казниш без суђења и доказивања кривице. Педи је СДС-у отео са рачуна у банци скоро 2 милиона КМ и дао тек формираној СИПА да купи возила!!! СНСД-ов Новић је тада био директор и није се побунио и рекао то је незаконито, нећемо тај новац! Само један примјер. На крају, те на жалост, сада је Додик потписао Програм реформи БиХ и тако активирао МАП и постепено приблизавање НАТО-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

02.02.2020 12:58

Како то само СДС види. То ви окрецете како би вам одговарало да русите Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

02.02.2020 13:15

НАТО штаб у Бутмиру код Сарајева,ОСБиХ у мировним мисијама у склопу НАТО-а а Милорада довели на власт. 2/3 државе би одмах гладало за НАТО. И о чему тумачимо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

објективно

02.02.2020 13:18

Све се свело на свакодневну критику, али ако је критика само да се владајућа структура смијени и да опозиција преузме власт и да на крају буде "воду лади, воду слади, вода-вода, онда који је трећи начин за манипулацију народа. Ово напомињем јер од опозиције се још увјек не примјећује упорност на измјени изборног закона да се спријечи изборна крађа, да се из опозиције истакну и да се чују кадрови са већ спремним законима и другим актима на основу којих ће завести ред, рад, дисциплину и одговорност, првенствено у МУП РС, тужилаштвима и судовима РС и потпуну деполитизацију у овим институцијама, даље на основу којих ће оживити и ојачати привреду и ојачати економију РС, првенствено провјеравати знање и способност, а не само је ли има диплому, даље, опљачкано вратити народу и да РС буде примјер за многе. Народ то још није препознао код опозиције, па оправдано размишља да ће бити "сјаши курта да узјаши мурта." Ако се воли и чува РС онда то са нечим се мора показати. Несмије се дозволити да се једе туђи хљеб већ хљеб који се заради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

колективни мазохизам

02.02.2020 14:16

Грађанима с од СНСД-а дешава управооно оно што су и заслужили, јер да нису били све ове протекле године тако пасивни, инертни, поткупљиви, да су имали бар зрно политичке свијести неби их СНСД водио жедне преко воде. Ево и сад ћуте ко мумије на сва ова дешавања, умјесто да устану, дигну своје гузице и на улицу, па није Миорад Додик, Бог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Победник.

02.02.2020 16:12

А луди коментара, супер да нас приме у те институције. Тамо су одабрани који воде овај свијет. Границе су прошлост а и државе нису битне, само високи стандарде да испунимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАТО

02.02.2020 20:39

ИДЕМО У НАТО!!! ЗАШТО? ЗАТО!!!!

ОДГОВОРИТЕ