Неки сликају на папиру, неки на платну, а она на црепу! (ВИДЕО)

Весна Козак из Падине има занимљив хоби сликања на црепу. Воли да ради и декупаж, који ручно доцртава, а за разлику од других Словака из тог места, не воли наиву, већ реалистичан приказ.

Занимљивости 02.02.2020 | 15:29
Неки сликају на папиру, неки на платну, а она на црепу! (ВИДЕО)

Весна Козак из Падине је одувек волела цртање и ручне радове, али се тек недавно посветила томе, када су се смањиле породичне обавезе. Пожелела је да се опроба у сликању на црепу и то је претворила у леп и интересантан хоби.

„Свиђа ми се како то изгледа, зато што је необично. Сви сликају на папиру, платну, али на црепу нисам приметила. Отуд идеја, а пошто смо ми са села, бар црепа има“, каже Весна.

Техника, каже, није компликована. Стави се подлога, то се осуши, а онда се ради акрилним бојама. Она воли да слика своју улицу, зиму, јер јој недостаје снег, и животиње.

За разлику од других Словака из Падине и Ковачице, не бави се наивом, мада јој је чувена Зузана Халупова то предлагала, још кад је била девојка.

„Тражила је од мене да сликам децу и људе, али ја то нисам волела. Више сам за пејзаже и мртву природу“, истиче Весна.

Весна своје уметничке склоности изражава и кроз декупаж. Ради на стаклу, дрвету, пластици, различитим материјалима, а свему воли да дода лични печат. Каже да су Словаци као народ креативни и талентовани.

А како то све изгледа погледајте ОВДЕ!

Извор: РТС

 

Коментари / 0

Оставите коментар