Neki slikaju na papiru, neki na platnu, a ona na crepu! (VIDEO)

Vesna Kozak iz Padine ima zanimljiv hobi slikanja na crepu. Voli da radi i dekupaž, koji ručno docrtava, a za razliku od drugih Slovaka iz tog mesta, ne voli naivu, već realističan prikaz.

Zanimljivosti 02.02.2020 | 15:29
Neki slikaju na papiru, neki na platnu, a ona na crepu! (VIDEO)

Vesna Kozak iz Padine je oduvek volela crtanje i ručne radove, ali se tek nedavno posvetila tome, kada su se smanjile porodične obaveze. Poželela je da se oproba u slikanju na crepu i to je pretvorila u lep i interesantan hobi.

„Sviđa mi se kako to izgleda, zato što je neobično. Svi slikaju na papiru, platnu, ali na crepu nisam primetila. Otud ideja, a pošto smo mi sa sela, bar crepa ima“, kaže Vesna.

Tehnika, kaže, nije komplikovana. Stavi se podloga, to se osuši, a onda se radi akrilnim bojama. Ona voli da slika svoju ulicu, zimu, jer joj nedostaje sneg, i životinje.

Za razliku od drugih Slovaka iz Padine i Kovačice, ne bavi se naivom, mada joj je čuvena Zuzana Halupova to predlagala, još kad je bila devojka.

„Tražila je od mene da slikam decu i ljude, ali ja to nisam volela. Više sam za pejzaže i mrtvu prirodu“, ističe Vesna.

Vesna svoje umetničke sklonosti izražava i kroz dekupaž. Radi na staklu, drvetu, plastici, različitim materijalima, a svemu voli da doda lični pečat. Kaže da su Slovaci kao narod kreativni i talentovani.

A kako to sve izgleda pogledajte OVDE!

Izvor: RTS

 

Komentari / 0

Ostavite komentar