Чавара: У току разговори о формирању власти у ФБиХ

Предсједник Федерације БиХ (ФБиХ) Маринко Чавара изјавио је да су у току разговори ХДЗ-а и СДА о формирању власти у ФБиХ.

Босна и Херцеговина 01.02.2020 | 11:13
Чавара: У току разговори о формирању власти у ФБиХ

Чавара је објаснио да се разговара о реконструкцији федералних министарстава, те о измјенама Изборног закона БиХ, уз оцјену да је неопходно Владу што више приближити актуелном времену и европским интеграцијама.

"Став ХДЗ-а БиХ је да прегломазна министарства, којима је тешко управљати, треба подијелити у више министарстава, а да неуставна министарства треба укинути. Ријеч је о министарствима образовања и науке, те културе и спорта", прецизирао је Чавара за "Дневни аваз".

Он сматра да је потребно прилагодити једно министарство које ће се бавити питањима младих, те да је неопходно посебно министарство које би се бавило европским и другим интеграцијама у којима ће ФБиХ учествовати као дио БиХ.

Чавара, који је високи функционер ХДЗ-а БиХ, напоменуо је да су разговори у почетној фази, али да ће се у наредном периоду интензивирати да би се нашло рјешење за промјену Изборног закона и именовање нове реконструисане Владе Федерације.

Он је истакао да се разговара и о начину спровођења свих одлука судова, Суда у Стразбуру и Уставног суда БиХ, како осигурати заступање конститутивних народа и на неки начин уредити односе међу њима у вези са бирањем легитимних представника сваког народа.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар