Данас сунчано, а температура биће изнад просјека

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се очекује промјењиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, а температура ваздуха биће знатно изнад просјека за ово доба године.

Република Српска 01.02.2020 | 08:51
Данас сунчано, а температура биће изнад просјека

Током дана очекује се сунчано, вјетровито и топло, са тенденцијом пораста облачности од запада на југозапад и југ, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У вечерњим часовима и током ноћи постојаће услови за слабу кишу, углавном на сјевероисоку, истоку и југу.

Дуваће умјерен вјетар, на моменте и појачан јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од девет до 14, локално на сјеверу и до 17 степени, а на висоравнима од пет степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у Херцеговини и западним подручјима претежно облачно, у осталим крајевима сунчано, а у котлинама магловито.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац минус шест, Шипово минус два, Фоча, Хан Пијесак, Приједор, Рудо и Вишеград минус један, Добој и Србац нула,
Гацко, Мркоњић Град и Нови Град један, Бањалука, Сарајево, Сребреница, Бугојно и Чемерно два, Ливно три, Бијељина, Калиновик и Рибник четири, Билећа и Тузла пет, Мраковица шест, Требиње и Мостар седам, Бихаћ девет степени Целзијусових.

Висина снијега на Хан Пијеску је 23 центиметра, на Сокоцу пет, а на Чемерну један.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар