Danas sunčano, a temperatura biće iznad prosjeka

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, a temperatura vazduha biće znatno iznad prosjeka za ovo doba godine.

Republika Srpska 01.02.2020 | 08:51
Danas sunčano, a temperatura biće iznad prosjeka

Tokom dana očekuje se sunčano, vjetrovito i toplo, sa tendencijom porasta oblačnosti od zapada na jugozapad i jug, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U večernjim časovima i tokom noći postojaće uslovi za slabu kišu, uglavnom na sjeveroisoku, istoku i jugu.

Duvaće umjeren vjetar, na momente i pojačan južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od devet do 14, lokalno na sjeveru i do 17 stepeni, a na visoravnima od pet stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u Hercegovini i zapadnim područjima pretežno oblačno, u ostalim krajevima sunčano, a u kotlinama maglovito.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac minus šest, Šipovo minus dva, Foča, Han Pijesak, Prijedor, Rudo i Višegrad minus jedan, Doboj i Srbac nula,
Gacko, Mrkonjić Grad i Novi Grad jedan, Banjaluka, Sarajevo, Srebrenica, Bugojno i Čemerno dva, Livno tri, Bijeljina, Kalinovik i Ribnik četiri, Bileća i Tuzla pet, Mrakovica šest, Trebinje i Mostar sedam, Bihać devet stepeni Celzijusovih.

Visina snijega na Han Pijesku je 23 centimetra, na Sokocu pet, a na Čemernu jedan.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar