Сбербанк најснажнији банкарски бренд на свијету

Међународна агенција Бранд Финанце објавила је рангирање најснажнијих свјетских брендова при чему је Сбербанк позициониран на престижно 4. мјесто и уједно је најснажнији банкарски бренд на свијету. Према овој међународној агенцији Сбербанк је и даље највриједнији руски бренд. 

Република Српска 31.01.2020 | 16:03
Сбербанк најснажнији банкарски бренд на свијету

Сбербанк се на ранг листи "Бранд Финанце Глобал 500" за 2020. годину налази на четвртом мјесту по снази бренда. На листи 10 најснажнијих свјетских брендова, испред Сбербанк је Ферари док су иза Делоитте, Цоца Цола, Тенцент, Ролеx, ПwЦ и Паy Пал. 

Од 2014. године Сбербанк биљежи стални раст вриједности свог бренда. Вриједност Сбербанк бренда износи 13.233 милијарде УСД, што је за 870 милиона више у односу на 2019. годину. У односу на прошлу годину Сбербанк је напредовао за двије позиције.  Банка је такође задржала свој елитни ААА + рејтинг као банкарски бренд. Само десетак брендова у оквиру Глобал 500 достигло је елитни рејтинг ААА + ове године.

“Сбербанк значи повјерење у Русији. То много говори о њеном успјеху у Бранд Финанце Глобал 500 и ове године. Сбербанк се поново истакла као стабилан бренд на који се ослањају милиони грађана Русије. Стратешко кретање од традиционалних финансија према другим аспектима живота клијената, нарочито у дигиталном простору, отворило је пут Сбербанк бренду као најпоузданијем бренду у Русији.„ изјавио је Давид Хаигх, генерални директор међународне агенције Бранд Финанце.

Бранд Финанце је водец́а свјетска независна агенција за процјену и стратегију бренда са канцеларијама у преко 20 земаља. Бранд Финанце премошц́ује јаз између маркетинга и финансија квалитативном процјеном финансијске вриједности бренда. Ослањајуц́и се на стручност у стратегији, брендирању, истраживању тржишта, визуелног идентитета, финансија, пореза и интелектуалног власништва, Бранд Финанце помаже власницима брендова и инвеститорима да донесу исправне одлуке за максимизирање вриједности бренда и пословања.

(БН)