Угљевик: Дом за стара лица биће ускоро отворен

У Тутњевцу код Угљевика у току су припреме за отварање Дома за стара лица, првог ове врсте на подручју читаве општине. Просторије је данас посјетило и руководство Угљевика, а начелник је додијелио и рјешење о новчаном подстицају за изградњу пословног објекта. Заједно са приватним дијелом површина установе је око 1.400 квадрата.

Република Српска 31.01.2020 | 15:57
Угљевик: Дом за стара лица биће ускоро отворен

Идеја о Дому за стара лица родила се код Лазара Милошевића још одавно, док је радио у Аустрији, а примијетио је муку својих сународника око бриге о родитељима, јер на подручју Угљевика, установа те врсте не постоји. Када се прије двије године, након 25 година вратио у родни крај, почео је да гради објекат који је сада у завршној фази припрема и за петнаестак дана би требао бити и отворен.

“Капацитет дома би требао да буде око 45 кревета, а собе су двокреветне, трокреветне и једнокреветне, односно апартмани. За почетак ми треба 6,7 радника а са повећањем корисника потребно ће бити од 13 до 15. Потребне су медицинске сестре, његоватељи, социјални радник”, каже директор Дома за стара лица у Тутњевацу, Лазар Милошевић.

“Ово је један позитиван примјер наших људи који се врате из иностранства и улажу у свој родни крај, конкретно овдје је скоро милион марака уложено, и зато такве идеје подржавамо”, истакао је начелник општине Угљевик, Василије Перић.

“Ми смо данас одобрили средства у износу од 20.000 КМ по основу изградње објекта, а претходно је око 15.000 КМ уложено у асфалтирање платоа. Предвидјели смо и асфалтирање приступног пута заједно са расвјетом, гдје ће бити уложено око 30.000 КМ”, рекао је Перић.

Начелник општине Угљевик је напоменуо да све оне који желе да улажу у овај крај чека повољан пословни амбијент.

БН ТВ

 

 

 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дрекавац

31.01.2020 17:47

Не градите старачке домове без везе, кад празне зјапе толике обновљене школе! Мало адаптације и ето будућности и економског опоравка РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.01.2020 19:33

и то је рађено по истом принципу као и базени . требали сте господо да изградите цементару коју сте најављивали, али ви изгледа планирате овај народ само за старачке, домове, нико не мисли на будућност и толике генерације без посла, не могу се сви потрпати у термоелектрану.

Name

Мигранти

31.01.2020 18:37

Це их његовати или ви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

31.01.2020 21:26

Ђаво је дошао по своје! Нема овдје среће вијековима већ. Куд ко мили моји.

ОДГОВОРИТЕ