Ugljevik: Dom za stara lica biće uskoro otvoren

U Tutnjevcu kod Ugljevika u toku su pripreme za otvaranje Doma za stara lica, prvog ove vrste na području čitave opštine. Prostorije je danas posjetilo i rukovodstvo Ugljevika, a načelnik je dodijelio i rješenje o novčanom podsticaju za izgradnju poslovnog objekta. Zajedno sa privatnim dijelom površina ustanove je oko 1.400 kvadrata.

Republika Srpska 31.01.2020 | 15:57
Ugljevik: Dom za stara lica biće uskoro otvoren

Ideja o Domu za stara lica rodila se kod Lazara Miloševića još odavno, dok je radio u Austriji, a primijetio je muku svojih sunarodnika oko brige o roditeljima, jer na području Ugljevika, ustanova te vrste ne postoji. Kada se prije dvije godine, nakon 25 godina vratio u rodni kraj, počeo je da gradi objekat koji je sada u završnoj fazi priprema i za petnaestak dana bi trebao biti i otvoren.

“Kapacitet doma bi trebao da bude oko 45 kreveta, a sobe su dvokrevetne, trokrevetne i jednokrevetne, odnosno apartmani. Za početak mi treba 6,7 radnika a sa povećanjem korisnika potrebno će biti od 13 do 15. Potrebne su medicinske sestre, njegovatelji, socijalni radnik”, kaže direktor Doma za stara lica u Tutnjevacu, Lazar Milošević.

“Ovo je jedan pozitivan primjer naših ljudi koji se vrate iz inostranstva i ulažu u svoj rodni kraj, konkretno ovdje je skoro milion maraka uloženo, i zato takve ideje podržavamo”, istakao je načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić.

“Mi smo danas odobrili sredstva u iznosu od 20.000 KM po osnovu izgradnje objekta, a prethodno je oko 15.000 KM uloženo u asfaltiranje platoa. Predvidjeli smo i asfaltiranje pristupnog puta zajedno sa rasvjetom, gdje će biti uloženo oko 30.000 KM”, rekao je Perić.

Načelnik opštine Ugljevik je napomenuo da sve one koji žele da ulažu u ovaj kraj čeka povoljan poslovni ambijent.

BN TV

 

 

 

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Дрекавац

31.01.2020 17:47

Не градите старачке домове без везе, кад празне зјапе толике обновљене школе! Мало адаптације и ето будућности и економског опоравка РС!

ODGOVORITE
Name

re

31.01.2020 19:33

i to je rađeno po istom principu kao i bazeni . trebali ste gospodo da izgradite cementaru koju ste najavljivali, ali vi izgleda planirate ovaj narod samo za staračke, domove, niko ne misli na budućnost i tolike generacije bez posla, ne mogu se svi potrpati u termoelektranu.

Name

Migranti

31.01.2020 18:37

Ce ih njegovati ili vi.

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

31.01.2020 21:26

Đavo je došao po svoje! Nema ovdje sreće vijekovima već. Kud ko mili moji.

ODGOVORITE