Израелска војска покренула ударе "широких размјера"

Израелска војска саопштила је да је покренула ваздушне ударе "широких размјера" на војне мете у Појасу Газе.

Свијет 31.01.2020 | 09:19
Израелска војска покренула ударе "широких размјера"

Како се наводи, напади су покренути пошто су палестински екстремисти испалили три ракете на Израел, од којих су двије пресретнуте.

Нема извјештаја о жртвама, нити о штети од размјене ватре ноћас до које долази усред повишених тензија након објављивања америчког мировног плана за Блиски исток који су Израелци поздравили, а Палестинци одбили.

План предвиђа израелску анексију свих јеврејских насеља у долини Јордана, а Палестинцима се нуди самоуправа у Гази, дијеловима Западне обале и неким слабо насељеним областима Израела у замјену за испуњавање дуге листе услова.

У одговору на приједлог палестински екстремистички покрет Хамас је најавио да су "све опције отворене", али је мало вјероватно да жели рат са Израелом, наводи АП.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ПМ72

31.01.2020 09:57

Удри по биједи и сиротињи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

31.01.2020 12:10

Мислис ли да је само једна страна у праву.

Name

ПМ72

31.01.2020 12:32

Чисто сумњам да је у праву она страна која авионима узвраћа на бачене петарде оних који су протјерани...

Name

Зоки

31.01.2020 11:17

Израел је забиравио патње свог нарида у другом св.рату,па сад цини зло и отима тудје,кад боље размислим ста сад раде у свијету и тамо гдје им није мијесто са НАТО због цега многи народи и дрзаве су упропастени,Хитлер као да је био Видовњак у вези Израела и јевреја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Највеца прица

31.01.2020 11:50

Историју пису побједници,засто све скидају са YоуТубе оригиналне говоре Хитлера и документарне филмове.Само луд мозе вјеровати након фантастицне изградње Њемацке да је Хитлеру било до рата.Искоријенио незапосленост,изградио ауто путеве,изградио фабрике,радници исли на годисње одморе у друге земље итд.