Izraelska vojska pokrenula udare "širokih razmjera"

Izraelska vojska saopštila je da je pokrenula vazdušne udare "širokih razmjera" na vojne mete u Pojasu Gaze.

Svijet 31.01.2020 | 09:19
Izraelska vojska pokrenula udare "širokih razmjera"

Kako se navodi, napadi su pokrenuti pošto su palestinski ekstremisti ispalili tri rakete na Izrael, od kojih su dvije presretnute.

Nema izvještaja o žrtvama, niti o šteti od razmjene vatre noćas do koje dolazi usred povišenih tenzija nakon objavljivanja američkog mirovnog plana za Bliski istok koji su Izraelci pozdravili, a Palestinci odbili.

Plan predviđa izraelsku aneksiju svih jevrejskih naselja u dolini Jordana, a Palestincima se nudi samouprava u Gazi, dijelovima Zapadne obale i nekim slabo naseljenim oblastima Izraela u zamjenu za ispunjavanje duge liste uslova.

U odgovoru na prijedlog palestinski ekstremistički pokret Hamas je najavio da su "sve opcije otvorene", ali je malo vjerovatno da želi rat sa Izraelom, navodi AP.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

PM72

31.01.2020 09:57

Udri po bijedi i sirotinji...

ODGOVORITE
Name

Rale

31.01.2020 12:10

Mislis li da je samo jedna strana u pravu.

Name

PM72

31.01.2020 12:32

Čisto sumnjam da je u pravu ona strana koja avionima uzvraća na bačene petarde onih koji su protjerani...

Name

Zoki

31.01.2020 11:17

Izrael je zabiravio patnje svog narida u drugom sv.ratu,pa sad cini zlo i otima tudje,kad bolje razmislim sta sad rade u svijetu i tamo gdje im nije mijesto sa NATO zbog cega mnogi narodi i drzave su upropasteni,Hitler kao da je bio Vidovnjak u vezi Izraela i jevreja.

ODGOVORITE
Name

Najveca prica

31.01.2020 11:50

Istoriju pisu pobjednici,zasto sve skidaju sa YouTube originalne govore Hitlera i dokumentarne filmove.Samo lud moze vjerovati nakon fantasticne izgradnje Njemacke da je Hitleru bilo do rata.Iskorijenio nezaposlenost,izgradio auto puteve,izgradio fabrike,radnici isli na godisnje odmore u druge zemlje itd.