Број преминулих од коронавируса порастао на 170

Број преминулих од посљедица коронавируса у Кини данас је порастао за 38 и износи укупно 170, саопштила је Национална здравствена комисија.

Свијет 30.01.2020 | 09:04
Број преминулих од коронавируса порастао на 170

Истовремено, до сриједе увече број заражених достигао је 7.711, а сумња се на још на 12.168 случајева, преноси Ројтерс.

Како пише ББЦ, након случаја на Тибету, нови коронавирус потвђен је у свим кинеским регијама. Здравствена комисија кинеске провинције Хубеи, саопштила је да је број умрлих у тој провинцији до 29. јануара порастао на 162. Главни град ове провинције, Вухан, жариште је коронавируса.

Због епидемије коронавируса, нова болница са 1.000 кревета отворена у граду у близини Вухана, гдје је и започело избијање болести.

Регионални медицински центар планине Дабие почео је да прима пацијенте у сриједу увече, након што су радници провели само 48 сати адаптирајући празну зграду, пише Метро.

Осим Кине, за сада је познато да су регистровани случајеви у још 16 земаља. Они који у своје земље долазе из Кине пролазе медицинске провјере од самог уласка у земљу.

У БиХ нема потвђених случајева коронавируса.

У сриједу су медији пренијели да су српски држављани у Индији у карантину због коронавируса. Како је министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао, за сада је потвђено да је српска држављанка само жена која је супруга Индијца. Он се због симптома подвргао анализама, те је и његова супруга урадила исто, иако нема симптоме.

У други поменутим случајевима, како наводи министар, ипак нису у питању Срби.

Свјетска здравствена организација ће у четвртак поново засједати и одлучити о могућем проглашењу глобалног ванредног стања због коронавируса.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

КОРОВ/НА/ ПОЛИТИЧАРИ

30.01.2020 09:10

Како наши гангстер политичари перу руке од свега, и то више пута дневно, једино су они сигурни да их Корона неће ухватити. А уз пут, како је то све с куца и конпца, и при бијелом луку, или на логици Дај десет, у по лепиње, с пуно лука, то им додје ко додатни имунолошки Балканисхе елемент против било каквих вируса. У Кинеза такве иначе стрељају.

ОДГОВОРИТЕ