Broj preminulih od koronavirusa porastao na 170

Broj preminulih od posljedica koronavirusa u Kini danas je porastao za 38 i iznosi ukupno 170, saopštila je Nacionalna zdravstvena komisija.

Svijet 30.01.2020 | 09:04
Broj preminulih od koronavirusa porastao na 170

Istovremeno, do srijede uveče broj zaraženih dostigao je 7.711, a sumnja se na još na 12.168 slučajeva, prenosi Rojters.

Kako piše BBC, nakon slučaja na Tibetu, novi koronavirus potvđen je u svim kineskim regijama. Zdravstvena komisija kineske provincije Hubei, saopštila je da je broj umrlih u toj provinciji do 29. januara porastao na 162. Glavni grad ove provincije, Vuhan, žarište je koronavirusa.

Zbog epidemije koronavirusa, nova bolnica sa 1.000 kreveta otvorena u gradu u blizini Vuhana, gdje je i započelo izbijanje bolesti.

Regionalni medicinski centar planine Dabie počeo je da prima pacijente u srijedu uveče, nakon što su radnici proveli samo 48 sati adaptirajući praznu zgradu, piše Metro.

Osim Kine, za sada je poznato da su registrovani slučajevi u još 16 zemalja. Oni koji u svoje zemlje dolaze iz Kine prolaze medicinske provjere od samog ulaska u zemlju.

U BiH nema potvđenih slučajeva koronavirusa.

U srijedu su mediji prenijeli da su srpski državljani u Indiji u karantinu zbog koronavirusa. Kako je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao, za sada je potvđeno da je srpska državljanka samo žena koja je supruga Indijca. On se zbog simptoma podvrgao analizama, te je i njegova supruga uradila isto, iako nema simptome.

U drugi pomenutim slučajevima, kako navodi ministar, ipak nisu u pitanju Srbi.

Svjetska zdravstvena organizacija će u četvrtak ponovo zasjedati i odlučiti o mogućem proglašenju globalnog vanrednog stanja zbog koronavirusa.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

KOROV/NA/ POLITIČARI

30.01.2020 09:10

Kako naši gangster političari peru ruke od svega, i to više puta dnevno, jedino su oni sigurni da ih Korona neće uhvatiti. A uz put, kako je to sve s kuca i konpca, i pri bijelom luku, ili na logici Daj deset, u po lepinje, s puno luka, to im dodje ko dodatni imunološki Balkanishe element protiv bilo kakvih virusa. U Kineza takve inače streljaju.

ODGOVORITE