Надал испао са Аустралијан опена

Рафаел Надал и Доминик Тим одиграли су спектакуларан меч за посљедње мјесто у полуфиналу Аустралијан опена. На крају, тријумф је послије четворосатног маратона однио Аустријанац са 7:6, 7:6, 4:6, 7:6!

Тенис 29.01.2020 | 14:27
Надал испао са Аустралијан опена

Александер Зверев је претходно против Стена Вавринке резервисао прво мјесто у полуфиналу, а познато једа се у четвртак од 9.30 састају Новак Ђоковић и Роџер Федерер у овој фази турнира.

Краљ шљаке је иначе само 2009. покорио Мелбурн, нова титула остаће му сан, потпуно заслужено је Тим остварио једну од највећих побједа у каријери. Што се њега тиче, самим уласком у четвртфинале је већ дошао до највећег успјеха у Аустралији, а што се Грен слем наступа тиче, два пута је играо у финалу Ролан Гароса, на Вимблдону је играо четврто коло, на УС Опену четвртфинале.

Током већег дијела меча, био је прилично нервозан Рафа, чак се и посвађао са судијом, Францускињом Орели Турт, тврдећи да она не воли добар тенис.Видјело се у много момената да нема адекватан фокус на меч, у тај-брејку прва два сета направио је грешке које сам себи није могао да опрости, само је у трећем сету бљеснуо на тренутак и то је било довољно да се врати у меч.

Стартне нападе у 4. сету му је брзо осујетио Тим и затим муњевито дошао до брејка, али је при сервису за побједу дрхтала рука, поклонио је сервис гем Рафи, па је морао да одлучи тај-брејк. У њему, рано је дошао до капиталне предности, није дозволио себи да други пут прокоцка побједу.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар