Nadal ispao sa Australijan opena

Rafael Nadal i Dominik Tim odigrali su spektakularan meč za posljednje mjesto u polufinalu Australijan opena. Na kraju, trijumf je poslije četvorosatnog maratona odnio Austrijanac sa 7:6, 7:6, 4:6, 7:6!

Tenis 29.01.2020 | 14:27
Nadal ispao sa Australijan opena

Aleksander Zverev je prethodno protiv Stena Vavrinke rezervisao prvo mjesto u polufinalu, a poznato jeda se u četvrtak od 9.30 sastaju Novak Đoković i Rodžer Federer u ovoj fazi turnira.

Kralj šljake je inače samo 2009. pokorio Melburn, nova titula ostaće mu san, potpuno zasluženo je Tim ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri. Što se njega tiče, samim ulaskom u četvrtfinale je već došao do najvećeg uspjeha u Australiji, a što se Gren slem nastupa tiče, dva puta je igrao u finalu Rolan Garosa, na Vimbldonu je igrao četvrto kolo, na US Openu četvrtfinale.

Tokom većeg dijela meča, bio je prilično nervozan Rafa, čak se i posvađao sa sudijom, Francuskinjom Oreli Turt, tvrdeći da ona ne voli dobar tenis.Vidjelo se u mnogo momenata da nema adekvatan fokus na meč, u taj-brejku prva dva seta napravio je greške koje sam sebi nije mogao da oprosti, samo je u trećem setu bljesnuo na trenutak i to je bilo dovoljno da se vrati u meč.

Startne napade u 4. setu mu je brzo osujetio Tim i zatim munjevito došao do brejka, ali je pri servisu za pobjedu drhtala ruka, poklonio je servis gem Rafi, pa je morao da odluči taj-brejk. U njemu, rano je došao do kapitalne prednosti, nije dozvolio sebi da drugi put prokocka pobjedu.

(Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar