Ухапшени дилери из Хрватске и БиХ у Дубровнику

Вишемјесечна крим истрага дубровачко-неретванске полиције у сарадњи с ДОРХ-ом, ПНУСКОК-ом и МУП-ом Републике Српске резултирала је хапшењем дванаест особа осумњичених за дилање веће количине амфетамина и кокаина на југу Хрватске, саопштила је у сриједу полиција у Дубровнику.

Босна и Херцеговина 29.01.2020 | 13:56
Ухапшени дилери из Хрватске и БиХ у Дубровнику

Осумњиченици су ухапшени након вишемјесечне сложене истраге у уторак и сриједу, десеторица су из Хрватске, а двојица из БиХ, и у доби су од 21 до 48 година, речено је на конференцији за новинаре у Полицијској управи дубровачко-неретванској.

Водитељ Службе криминалистичке полиције Зоран Тиквица истакнуо је да се седам особа налази у дубровачком истражном затвору, петорица су казнено пријављена у редовној законској процедури, а истрага у овом случају се наставља.

Претрагама објеката и возила којима су се користили осумњиченици, пронађено је 110 грама кокаина, 1,75 килограма амфетамина, прибор за дистрибуцију - двије прецзине ваге и два строја за вакумирање, мобилни телефони, два пиштољска стрељива те одређени новчани износ.

Четворица осумњичених су из БиХ кријумчарили дрогу на подручје Хрватске, препродавали је осталим осумњиченицима, који су је даље дистрибуисали крајњим конзументима на подручју Дубровника, Мокошице, Жупе дубровачке и Пељешца, додао је Тиквица.

Водитељ Одјељења за дроге Хрвоје Неусидл рекао је да је дванаест особа било организовано у три међусобно независне групе, а истрага је проведена у три фазе.

"Још у рујну 2019. те су особе препознате као можда у посљедњем раздобљу највећи препродаватељи дроге на нашем подручју. На концу прве фазе, крајем просинца 2019., у Стону је ухићен је држављанин БиХ, 1975. годиште, којег се сумњичи да је континуирано из БиХ у Републику Хрватску пребацивао веће количине амфетамина и препродавао дилерима те крајњим конзументима, у количинама од 25, 50, 100 и 200 грама", објаснио је Неусидл.

У другој фази, додао је, услиједило је 3. јануара хапшење другог држављанина БиХ, 1975. годиште, код којег је пронађено 110 грама кокаина, а потом код другог починиоца 1500 грама амфетамина. Трећа фаза завршила је у уторак навече.

У току су завршне истражне радње, а до краја дана биће приведене још двије особе које се сумњиче за препродају амфетамина.

"Један од двојице починитеља је потпуни анонимац у подручју злоупотребе дрога, а други је вишеструки починитељ и осуђивана особа на подручју БиХ. Та је особа задњих годину дана непријављена боравила у Дубровнику и стално је мијењао локације становања. Било га је тешко пратити", рекао је Неусидл и додао како заплијењена количина амфетамина премашује укупну количину заплијењену у 2019. години, преноси Хина.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар