Uhapšeni dileri iz Hrvatske i BiH u Dubrovniku

Višemjesečna krim istraga dubrovačko-neretvanske policije u saradnji s DORH-om, PNUSKOK-om i MUP-om Republike Srpske rezultirala je hapšenjem dvanaest osoba osumnjičenih za dilanje veće količine amfetamina i kokaina na jugu Hrvatske, saopštila je u srijedu policija u Dubrovniku.

Bosna i Hercegovina 29.01.2020 | 13:56
Uhapšeni dileri iz Hrvatske i BiH u Dubrovniku

Osumnjičenici su uhapšeni nakon višemjesečne složene istrage u utorak i srijedu, desetorica su iz Hrvatske, a dvojica iz BiH, i u dobi su od 21 do 48 godina, rečeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica istaknuo je da se sedam osoba nalazi u dubrovačkom istražnom zatvoru, petorica su kazneno prijavljena u redovnoj zakonskoj proceduri, a istraga u ovom slučaju se nastavlja.

Pretragama objekata i vozila kojima su se koristili osumnjičenici, pronađeno je 110 grama kokaina, 1,75 kilograma amfetamina, pribor za distribuciju - dvije preczine vage i dva stroja za vakumiranje, mobilni telefoni, dva pištoljska streljiva te određeni novčani iznos.

Četvorica osumnjičenih su iz BiH krijumčarili drogu na područje Hrvatske, preprodavali je ostalim osumnjičenicima, koji su je dalje distribuisali krajnjim konzumentima na području Dubrovnika, Mokošice, Župe dubrovačke i Pelješca, dodao je Tikvica.

Voditelj Odjeljenja za droge Hrvoje Neusidl rekao je da je dvanaest osoba bilo organizovano u tri međusobno nezavisne grupe, a istraga je provedena u tri faze.

"Još u rujnu 2019. te su osobe prepoznate kao možda u posljednjem razdoblju najveći preprodavatelji droge na našem području. Na koncu prve faze, krajem prosinca 2019., u Stonu je uhićen je državljanin BiH, 1975. godište, kojeg se sumnjiči da je kontinuirano iz BiH u Republiku Hrvatsku prebacivao veće količine amfetamina i preprodavao dilerima te krajnjim konzumentima, u količinama od 25, 50, 100 i 200 grama", objasnio je Neusidl.

U drugoj fazi, dodao je, uslijedilo je 3. januara hapšenje drugog državljanina BiH, 1975. godište, kod kojeg je pronađeno 110 grama kokaina, a potom kod drugog počinioca 1500 grama amfetamina. Treća faza završila je u utorak naveče.

U toku su završne istražne radnje, a do kraja dana biće privedene još dvije osobe koje se sumnjiče za preprodaju amfetamina.

"Jedan od dvojice počinitelja je potpuni anonimac u području zloupotrebe droga, a drugi je višestruki počinitelj i osuđivana osoba na području BiH. Ta je osoba zadnjih godinu dana neprijavljena boravila u Dubrovniku i stalno je mijenjao lokacije stanovanja. Bilo ga je teško pratiti", rekao je Neusidl i dodao kako zaplijenjena količina amfetamina premašuje ukupnu količinu zaplijenjenu u 2019. godini, prenosi Hina.

(Fena)

Komentari / 0

Ostavite komentar