СИПА хапсила у Братунцу и Сарајеву

Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) на подручју Братунца ухапсили су двије особе, а у Сарајеву једну због кријумчарења миграната.

Република Српска 29.01.2020 | 09:56
СИПА хапсила у Братунцу и Сарајеву

Како је наведено у саопштењу СИПА на подручју Братунца спријечено је кријумчарење седам држављана Ирака, од којих је троје дјеце и ухапшене двије особе осумњичене за кривично дјело организовање групе или удружења за кријумчарење миграната.

У саопштењу се додаје да су током акције привремено одузета два возила, више мобилних телефона, те други предмети који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Спроводећи другу оперативну акцију у оквиру предмета кодног назива "Мароко", припадници СИПА јуче су на подручју Сарајева, претресли један стамбени објекат и ухапсили једну особу због постојања основа сумње да је починила кривично дјело организовање групе или удружења за кријумчарење миграната и кривично дјело ометање рада правосуђа.

"Осумњичено лице приведено је у просторије СИПА и над њим се врши криминалистичка обрада, након чега ће у законском року бити предато у даљу надлежност Тужилаштва БиХ", наводи се у саопштењу.

Ове активности спроведене су по наредбама Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом (ОБА) БиХ, Службом за послове са странцима и МУП-ом Кантона Сарајево, закључили су из СИПА.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Боро Братунац

29.01.2020 10:04

Ухапсите командира ПС у Братунцу он све води и наркодилере и оне што возе мигранте

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

29.01.2020 14:07

Поред командира ПС у БР, треба ухапсити и командира границне пилиције. За кратко вријеме постадосе бахати и умисљени милионери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумммм

29.01.2020 15:21

Обратите пазњу на командира..и руководеце људе на граници...они су труле јабуке.

ОДГОВОРИТЕ