SIPA hapsila u Bratuncu i Sarajevu

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Bratunca uhapsili su dvije osobe, a u Sarajevu jednu zbog krijumčarenja migranata.

Republika Srpska 29.01.2020 | 09:56
SIPA hapsila u Bratuncu i Sarajevu

Kako je navedeno u saopštenju SIPA na području Bratunca spriječeno je krijumčarenje sedam državljana Iraka, od kojih je troje djece i uhapšene dvije osobe osumnjičene za krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata.

U saopštenju se dodaje da su tokom akcije privremeno oduzeta dva vozila, više mobilnih telefona, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Sprovodeći drugu operativnu akciju u okviru predmeta kodnog naziva "Maroko", pripadnici SIPA juče su na području Sarajeva, pretresli jedan stambeni objekat i uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata i krivično djelo ometanje rada pravosuđa.

"Osumnjičeno lice privedeno je u prostorije SIPA i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva BiH", navodi se u saopštenju.

Ove aktivnosti sprovedene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom (OBA) BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Kantona Sarajevo, zaključili su iz SIPA.

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Boro Bratunac

29.01.2020 10:04

Uhapsite komandira PS u Bratuncu on sve vodi i narkodilere i one što voze migrante

ODGOVORITE
Name

XY

29.01.2020 14:07

Pored komandira PS u BR, treba uhapsiti i komandira granicne pilicije. Za kratko vrijeme postadose bahati i umisljeni milioneri.

ODGOVORITE
Name

Kummmm

29.01.2020 15:21

Obratite paznju na komandira..i rukovodece ljude na granici...oni su trule jabuke.

ODGOVORITE