ИОМ наставља да финансира полицију Српске

ИОМ је саопштила је да је одлучено да до краја марта продужи финансирање ангажовања полиције Републике Српске, као испомоћ Граничној полицији РС.

Република Српска 28.01.2020 | 21:54
ИОМ наставља да финансира полицију Српске

Међународна организација за миграције (ИОМ) саопштила је да је на данашњем састанку у Делегацији ЕУ у Сарајеву одлучено да ИОМ до краја марта продужи финансирање ангажовања полиције Републике Српске, као испомоћ Граничној полицији РС, за спречавање уласка илегалних миграната из Србије.

ИОМ је навела да су на том састанку били представници ИОМ, ЕУ, као и институција БИХ задужених за питања миграната, и да су дефинисали активности у тој области које ће подржавати ЕУ.

ИОМ је истакао да је данас одлучено да се подршка ангажовању припадника МУП РС продужи до краја марта пошто је раније, у сарадњи с Граничном полицијом БиХ, било одлучено да се та подршка оконча 31. јануара.

ИОМ финансира трошкова исхране и смештаја припадника МУП РС, ангажованих као испомоћ за контролу границе према Србији.

(Бета)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

дјуро

28.01.2020 21:09

како сад полиција мозе на границу са србијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро

28.01.2020 21:10

дали полиција иде на границу са србијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дјуро

29.01.2020 00:32

Ма не Дјуро иду да се сунцају на дрину у по зиме.

Name

Па???

29.01.2020 07:56

Јесмо ли у НАТО-у, или нисмо?

Name

Крајишник

29.01.2020 10:55

Ђуро да ти појасним,полиција РС је испомоћ Граничној полицији БиХ,а то значи возе се само са Граничном изађу по који пут из комбија,ако се сретну мигранти исте стављају у комби и дислоцирају их са тог подручја!!Значи нит смију нит имају право прегледат пасоше и вршит било какву контролу на граници!! Сљедеће за ово финансирање од стране ИОМ-а ових 100 јадничака је да је проблем настао јер су дотични хтјели паре на "руке" за смјештај и храну,а не како је досад уплаћивано газдама мотела и ресторана у пограничном појасу!!Странци су одмах одлучили да ускрате финансирање због могуће злоупотребе!!Поздрав са ГП Црњељево.

Name

Ре Крајишник

29.01.2020 12:04

Немате ви појма, полиција Републике Српске врши контролу, преглед путних исправа у циљу идетификације лица, није полиција РС сервис Граничниј полицији, него планом кординације има иста овлаштења као и ГП.