IOM nastavlja da finansira policiju Srpske

IOM je saopštila je da je odlučeno da do kraja marta produži finansiranje angažovanja policije Republike Srpske, kao ispomoć Graničnoj policiji RS.

Republika Srpska 28.01.2020 | 21:54
IOM nastavlja da finansira policiju Srpske

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je da je na današnjem sastanku u Delegaciji EU u Sarajevu odlučeno da IOM do kraja marta produži finansiranje angažovanja policije Republike Srpske, kao ispomoć Graničnoj policiji RS, za sprečavanje ulaska ilegalnih migranata iz Srbije.

IOM je navela da su na tom sastanku bili predstavnici IOM, EU, kao i institucija BIH zaduženih za pitanja migranata, i da su definisali aktivnosti u toj oblasti koje će podržavati EU.

IOM je istakao da je danas odlučeno da se podrška angažovanju pripadnika MUP RS produži do kraja marta pošto je ranije, u saradnji s Graničnom policijom BiH, bilo odlučeno da se ta podrška okonča 31. januara.

IOM finansira troškova ishrane i smeštaja pripadnika MUP RS, angažovanih kao ispomoć za kontrolu granice prema Srbiji.

(Beta)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

djuro

28.01.2020 21:09

kako sad policija moze na granicu sa srbijom.

ODGOVORITE
Name

djuro

28.01.2020 21:10

dali policija ide na granicu sa srbijom.

ODGOVORITE
Name

Re Djuro

29.01.2020 00:32

Ma ne Djuro idu da se suncaju na drinu u po zime.

Name

Па???

29.01.2020 07:56

Јесмо ли у НАТО-у, или нисмо?

Name

Krajišnik

29.01.2020 10:55

Đuro da ti pojasnim,policija RS je ispomoć Graničnoj policiji BiH,a to znači voze se samo sa Graničnom izađu po koji put iz kombija,ako se sretnu migranti iste stavljaju u kombi i dislociraju ih sa tog područja!!Znači nit smiju nit imaju pravo pregledat pasoše i vršit bilo kakvu kontrolu na granici!! Sljedeće za ovo finansiranje od strane IOM-a ovih 100 jadničaka je da je problem nastao jer su dotični htjeli pare na "ruke" za smještaj i hranu,a ne kako je dosad uplaćivano gazdama motela i restorana u pograničnom pojasu!!Stranci su odmah odlučili da uskrate finansiranje zbog moguće zloupotrebe!!Pozdrav sa GP Crnjeljevo.

Name

Re Krajišnik

29.01.2020 12:04

Nemate vi pojma, policija Republike Srpske vrši kontrolu, pregled putnih isprava u cilju idetifikacije lica, nije policija RS servis Graničnij policiji, nego planom kordinacije ima ista ovlaštenja kao i GP.