Мајка тражи нову истрагу о смрти сина Драженка

Роса Проле, мајка трагичног настрадалог Драженка (38), уочи шесте годишње смрти свога сина затражила је од тужилаштва да поново отвори истрагу како би се утврдиле тачне околности трагедије и казнили одговорни.

Република Српска 28.01.2020 | 17:13
Мајка тражи нову истрагу о смрти сина Драженка

– Мој син је настрадао у јануару 2014, а истрага уопште није спроведена како треба. Нити је излазио дежурни тужилац на мјесто трагедије, нити су друге ствари када је у питању истрага обављене онако како то налаже закон – изјавила је за Српскаинфо мајка покојног Драженка.

Покојни Проле је, према званичним резултатима истраге, пао низ степенице на слави код комшије 28. јануара 2014. и погинуо.

Брат покојника, Војин Проле, у исповијести за Српскаинфо открива да су за породицу одмах након Драженкове смрти сва врата била затворена, јер је случај био закључен као сплет несрећених околности.

– Већ шесту годину причамо једну те исту причу, али ме у локалној полицији, а посебно бањалучком тужилаштву, нико не жели чути – изјавио је Проле.

Увиђај

Додао је како породица никога не жели да напада, нити да упире прстом.

– Оно што тражимо јесте нешто што нам припада по закону, ако је закон исти за свакога. Тражимо детаљну истрагу, а не да тужилаштво преко ноћи и на основу изјава појединаца закључи комплетан случај – навео је брат покојника.

Присећајући се трагедије у којој је остао без брата, Војин описује да је Драженко био спортске грађе.

– Драженко је имао 38 година, био је у пуној животној снази. Када сам чуо да је несрећно пао низ степенице и погинуо у првом моменту сам мислио да нас неко прави будалама, али касније сам видио да је то званичан став тужилаштва, а да дежурни тужилац није ни присуствовао увиђају – испричао је огорчени Војин.

Трагови крви

Трагедија у којој је настрадао Драженко Проле догодила се 28. јануара 2014. у селу Драгњић код Шипова. Из полицијског записника о увиђају види се да је случај пријављен ујутро око 4.30 и да је Драженко био на слави код комшије са још четири особе. Драженко је, након пада, возилом Хитне помоћи прво одвезен у Дом здравља Шипово, а затим у Бањалуку. Издахнуо је у путу.

Драженков брат Војин открива да су се његове и сумње породице појачале након увиђаја којим је Драженкова смрт означена као несрећан случај, односно пад низ степенице.

У записнику о увиђају констатовани су трагови крви на зиду у ходнику, на висини од 90 центиметара. Породица покојника се с правом пита како је неко могао случајно пасти низ степенице, а оставити крваве трагове на мјесту са којег је наводно почео падати.

– Како је Драженко, а већ сам описао какве је грађе био, пао а да се није дочекао на руке, јер на њима нема повреда – само су нека од питања на која породица покојника већ шест година узалудно тражи одговоре.

<х2>Истрага обустављена

Из бањалучког Окружног јавног тужилаштва су још раније навели да су због наношења тешких тјелесних повреда Драженку Проли водили истрагу против Драгана Б, осумњиченог за наношење тешких повреда Драженку Проле, али је у априлу 2017. истрага обустављена.

– Након детаљне истраге, донесена је наредба о обустави истраге против Драгана Б. из Бањалуке, због кривичног дјела “тешка тјелесна повреда”, јер нема доказа да је осумњичени извршио кривично дјело које му се ставља на терет – закључили су из ОЈТ Бањалука.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лука

28.01.2020 18:58

Бозе мој, какав је идиот овај сто се потписује са 'Ре'..какав је ово коментар, а ради се о смрти младог цовјека?! Несрецо од цовјека, немој се, зив био, јављати кад немас ста паметно реци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анна

28.01.2020 20:32

О боже,зар оваквих нељуди има, стара мајка само тражи истину.Овај што се потписује са Ре подхитно код психијатра .

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕНА

28.01.2020 23:05

ПРАВДА ЗА ПРОЛЕ ДРАЗЕНКА,ОТИСАО МОМАК НА СЛАВУ КОД КОМСИЈЕ,ПА ГА УБИЛИ СВЕ ЗАТАСКАЛИ И САКРИЛИ

ОДГОВОРИТЕ