Majka traži novu istragu o smrti sina Draženka

Rosa Prole, majka tragičnog nastradalog Draženka (38), uoči šeste godišnje smrti svoga sina zatražila je od tužilaštva da ponovo otvori istragu kako bi se utvrdile tačne okolnosti tragedije i kaznili odgovorni.

Republika Srpska 28.01.2020 | 17:13
Majka traži novu istragu o smrti sina Draženka

– Moj sin je nastradao u januaru 2014, a istraga uopšte nije sprovedena kako treba. Niti je izlazio dežurni tužilac na mjesto tragedije, niti su druge stvari kada je u pitanju istraga obavljene onako kako to nalaže zakon – izjavila je za Srpskainfo majka pokojnog Draženka.

Pokojni Prole je, prema zvaničnim rezultatima istrage, pao niz stepenice na slavi kod komšije 28. januara 2014. i poginuo.

Brat pokojnika, Vojin Prole, u ispovijesti za Srpskainfo otkriva da su za porodicu odmah nakon Draženkove smrti sva vrata bila zatvorena, jer je slučaj bio zaključen kao splet nesrećenih okolnosti.

– Već šestu godinu pričamo jednu te istu priču, ali me u lokalnoj policiji, a posebno banjalučkom tužilaštvu, niko ne želi čuti – izjavio je Prole.

Uviđaj

Dodao je kako porodica nikoga ne želi da napada, niti da upire prstom.

– Ono što tražimo jeste nešto što nam pripada po zakonu, ako je zakon isti za svakoga. Tražimo detaljnu istragu, a ne da tužilaštvo preko noći i na osnovu izjava pojedinaca zaključi kompletan slučaj – naveo je brat pokojnika.

Prisećajući se tragedije u kojoj je ostao bez brata, Vojin opisuje da je Draženko bio sportske građe.

– Draženko je imao 38 godina, bio je u punoj životnoj snazi. Kada sam čuo da je nesrećno pao niz stepenice i poginuo u prvom momentu sam mislio da nas neko pravi budalama, ali kasnije sam vidio da je to zvaničan stav tužilaštva, a da dežurni tužilac nije ni prisustvovao uviđaju – ispričao je ogorčeni Vojin.

Tragovi krvi

Tragedija u kojoj je nastradao Draženko Prole dogodila se 28. januara 2014. u selu Dragnjić kod Šipova. Iz policijskog zapisnika o uviđaju vidi se da je slučaj prijavljen ujutro oko 4.30 i da je Draženko bio na slavi kod komšije sa još četiri osobe. Draženko je, nakon pada, vozilom Hitne pomoći prvo odvezen u Dom zdravlja Šipovo, a zatim u Banjaluku. Izdahnuo je u putu.

Draženkov brat Vojin otkriva da su se njegove i sumnje porodice pojačale nakon uviđaja kojim je Draženkova smrt označena kao nesrećan slučaj, odnosno pad niz stepenice.

U zapisniku o uviđaju konstatovani su tragovi krvi na zidu u hodniku, na visini od 90 centimetara. Porodica pokojnika se s pravom pita kako je neko mogao slučajno pasti niz stepenice, a ostaviti krvave tragove na mjestu sa kojeg je navodno počeo padati.

– Kako je Draženko, a već sam opisao kakve je građe bio, pao a da se nije dočekao na ruke, jer na njima nema povreda – samo su neka od pitanja na koja porodica pokojnika već šest godina uzaludno traži odgovore.

Istraga obustavljena

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva su još ranije naveli da su zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Draženku Proli vodili istragu protiv Dragana B, osumnjičenog za nanošenje teških povreda Draženku Prole, ali je u aprilu 2017. istraga obustavljena.

– Nakon detaljne istrage, donesena je naredba o obustavi istrage protiv Dragana B. iz Banjaluke, zbog krivičnog djela “teška tjelesna povreda”, jer nema dokaza da je osumnjičeni izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret – zaključili su iz OJT Banjaluka.

(Srpskainfo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Лука

28.01.2020 19:58

Boze moj, kakav je idiot ovaj sto se potpisuje sa 'Re'..kakav je ovo komentar, a radi se o smrti mladog covjeka?! Nesreco od covjeka, nemoj se, ziv bio, javljati kad nemas sta pametno reci.

ODGOVORITE
Name

Anna

28.01.2020 21:32

O bože,zar ovakvih neljudi ima, stara majka samo traži istinu.Ovaj što se potpisuje sa Re podhitno kod psihijatra .

ODGOVORITE
Name

NENA

29.01.2020 00:05

PRAVDA ZA PROLE DRAZENKA,OTISAO MOMAK NA SLAVU KOD KOMSIJE,PA GA UBILI SVE ZATASKALI I SAKRILI

ODGOVORITE